Wetgeving sociaal recht 2014/2015

Redacteur G.J.J. Heerma van Voss
Wetgeving sociaal recht 2014/2015

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089749581
  • ISBN 10 9089749586
  • Druk 12
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het sociaal recht omvat het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht.Dit rechtsgebied is in Nederland verspreid over vele wetten enandere documenten. Daarom is het dikwijls lastig de relevante rechtsbronnensnel te vinden. In deze bundel vindt u een selectie van demeest gebruikte regelingen ten behoeve van het onderwijs en derechtspraktijk. De behandelde onderwerpen zijn: * Arbeidsovereenkomst algemeen* Ontslag* Opdracht en aanneming van werk* Procesrecht, faillissement en internationaal privaatrecht* Arbeidsmarkt* Arbeidsomstandigheden* Gelijke behandeling en grondrechten* Cao-recht* Medezeggenschapsrecht* Werkloosheidsrecht* Arbeidsongeschiktheidsrecht* Overige sociale zekerheidsrecht* Verdragen en grondwet Per onderwerp worden verschillende regelingen gebundeld. In deeerste ... plaats zijn dat wetteksten zoals de bepalingen over onder meerde arbeidsovereenkomst in het Burgerlijk Wetboek, de Wet minimumloonen minimumvakantiebijslag, de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst,de Arbeidsomstandighedenwet, de Wet op de ondernemingsraden,de Werkloosheidswet en de Wet werk en inkomen naararbeidsvermogen. De bundel beperkt zich echter niet tot circa 55 wetteksten,maar bevat ook andere documenten die voor het sociaal rechtvan belang zijn, maar vaak niet zo makkelijk zijn te vinden. Dit betreftbijvoorbeeld de aanbevelingen van de Kring van Kantonrechters voorontbindingsvergoedingen, het SER-besluit Fusiegedragsregels 2000,de Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar, het Schattingsbesluitarbeidsongeschiktheidswetten, beleidsregels inzake sollicitatieplichten Europese richtlijnen. Daarnaast zijn ook de belangrijksteverdragsbepalingen op het gebied van de sociale mensenrechten enhet Europees sociaal recht opgenomen. In totaal zijn in deze bundel 79regelingen te vinden. De samensteller is hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit Leidenen staatsraad bij de Afdeling advisering van de Raad van State. Hij isonder meer auteur van het boek Inleiding Nederlands sociaal recht, DenHaag: Boom Juridische uitgevers.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.