De Messias en de macht van Rome

Auteur Egbert Rooze en Paul De Witte Illustrator Stijn de Witte
De Messias en de macht van Rome

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789492183248
  • ISBN 10 9492183242
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De eerste messiaanse (christelijke) gemeenschappen ontstaan in de \'nacht\' van het Romeinse imperium aan het begin van onze jaartelling. De Jeruzalemse tempelelite ten tijde van Jezus steunde Rome\'s expansiepolitiek. De tempel - het economisch, politieke en ideologische hart van het jodendom - werd daarmee een schakel in de ongehoorde uitbuiting door Rome. De schrijver die te boek staat als \'Johannes de evangelist\' schrijft het verhaal van Jezus als een gecodeerde tekst om in die repressieve tijd verzet te bieden. Een tekst die \'vertrouwen\' en \'solidariteit\' oproept voor nieuwe messiaanse gemeenschappen. Het Evangelie naar Johannes is op het eerste gezicht een ontoegankelijk geschrift. Het geldt als zweverig, duister en hier en daar nota ... bene anti-Joods. Pas als de lezer de leessleutels kent, gaat de boeiende wereld van deze verzetsliteratuur open. De auteurs hebben veel aandacht voor de literaire eigenheid van de tekst en de historische context: het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de situatie van de eerste christelijke gemeenschappen waarvoor Johannes schrijft. Dan schijnt er verassend nieuw licht uit dit evangelie en voor de welwillende lezer ook een actueel appel. Meteen voorwoord van Ton Veerkamp, auteur van \'Deze wereld anders, Politieke geschiedenis van het Grote Verhaal\'. Dr. EGBERT ROOZE (1948) is docent Bijbelse Theologie in leergangen en opleidingen in België, Nederland, Duitsland en Zuid Afrika. Hij werkte dertig jaar als predikant in Nederland (PKN) en België (VPKB). Eerder publiceerde hij Marcus als tegenevangelie (2012), Schepping is bevrijding (2009) en Amalek geweldig verslagen (1995). PAUL DE WITTE (1946) studeerde Praktische Theologie (KU Leuven 1972). Hij begeleidt Bijbelse leerhuizen en is coördinator voor Bijbel en Liturgie binnen de christelijke basisgemeenschap Jebron in Aalst (België).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.