De Ruifels, een kleine Zandvoortse familiekroniek

Auteur Huibert Willem van der Heijden
De Ruifels, een kleine Zandvoortse familiekroniek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9781616273798
  • ISBN 10 1616273798
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Na het schrijven van een kleine biografie over de beroemde Zandvoortse dwerg Simon Paap uit 1789, werd het tijd voor het verhaal van een ander bekend Zandvoorts familielid: Maartje van Mengs de Ruifel. Haar moeder was "vischlooper" en trok eind 19e eeuw met bot en zijger op de rug via Haarlem naar Amsterdam. Daar ventte ze de vis uit en nam allerlei goederen, waaronder luxe textielstoffen en ondergoed mee terug naar Zandvoort. Deze goederen hing ze vervolgens heel eenvoudig voor het raam in de voorkamer en zette op deze manier een bescheiden textielhandel op. Haar bijnaam "de Ruifel" erfde Mengs van haar vader, Arie Zwemmer. Maartje deed als sociaal voelende vrouw in stilte veel goeds in de kring van de minder bedeelden in Zandvoort. Ze was één van de laatste vrouwen in Zandvoort, die 's z ...ondags nog in traditionele Zandvoortse klederdracht en met "kap" op naar de kerk ging. Enkele andere afstammelingen van Arie de Ruifel kregen ook een plaats in deze Zandvoortse familiekroniek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.