Arbeid, bedrijf en maatschappij

Auteur A. Mok en A.L. Mok
Arbeid, bedrijf en maatschappij

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001600006
  • ISBN 10 900160000X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Arbeid, bedrijf en maatschappij is een zeer leesbare inleiding in de arbeidssociologie. Het behandelt arbeid als een centrale categorie in de maatschappij en in het leven van mensen. Veel mensen gaan fluitend naar hun werk, want werk hebben betekent nuttig bezig zijn en samenwerken met anderen. Hoewel arbeiden plezier verschaft, zijn er in de dagelijkse praktijk echter ook problemen. In het boek komen die uitgebreid aan de orde: arbeidsconflicten, overwerk, werkdruk, stress, burn-out, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid. Ook wordt aandacht besteed aan onbetaalde arbeid, zoals huishoudelijk werk en vrijwilligersarbeid, en aan bijzondere categorieën op de arbeidsmarkt: jongeren, vrouwen, ouderen, allochtonen. Begrippen als 'flexwerk', 'employability', 'tweeverdienerseconomie' ...en het cyclische karakter van arbeidsvraagstukken krijgen in de historisch-sociologische context een nieuwe dimensie. Het boek probeert antwoord te geven op de vraag: 'Onder welke voorwaarden zijn mensen bereid de gevraagde arbeidsprestatie te leveren?' Arbeid, bedrijf en maatschappij is nog meer dan voorheen een toegankelijk studie- en werkboek geworden waar studenten zelfstandig mee aan de slag kunnen. Er is veel aandacht voor de didactiek van het vakgebied. In de hoofdstukken zijn tussenvragen en eindvragen opgenomen, die de leerstof toegankelijker maken en de student motiveren tot verwerking van de theorie. Het toevoegen van begrippen en teksten in de marge dragen ertoe bij dat de student zich snel kan oriënteren op de leerstof. Literatuurverwijzingen helpen de student op weg bij verdere verdieping en studie. Allerlei arbeidsvraagstukken worden behandeld die kunnen dienen als onderwerp voor scripties of werkstukken. Zonder afbreuk te doen aan de inhoud zijn bovendien een aantal te moeilijke teksten vereenvoudigd. Arbeid, bedrijf en maatschappij wordt met name gebruikt door studenten in het HSAO, HEO en HGZO. De methode sluit naadloos aan op Grondbeginselen der sociologie van dezelfde auteur, i.s.m. dr. H. de Jager en drs. G. Sipkema.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.