Competentiegericht taalonderwijs

Auteur Rolf Robbe en H. Huizenga
Competentiegericht taalonderwijs

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001757694
  • ISBN 10 9001757693
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Competentiegericht taalonderwijs is een brede introductie in de vorm van een handboek, speciaal voor de propedeuse. Het boek bestaat uit twee delen. Deel 1 legt de noodzakelijk theorie uit op een manier die weinig voorkennis veronderstelt. Deel 2 bevat uitgewerkte voorbeelden van taalactiviteiten aan de hand van gangbare methoden. Steeds worden opdrachten gegeven waarmee de student zijn eigen vorderingen in het verwerven van competenties kan volgen. (wr)Het boek houdt optimaal rekening met het feit dat veel pabo's verschillende instroomroutes hanteren. Competentiegericht taalonderwijs hanteert bij de stof vier niveaus; methodelessen verzorgen, zelf lessen ontwerpen, adaptief denken en ontwerpen en uitvoeren van lessenseries en thematische activiteiten. Afhankelijk van de kennis en ervaring ... van de student kan hij op een van deze niveaus insteken. Scorelijsten helpen bij het vaststellen van het beginniveau. Daarna kan de student kiezen voor een route om een niveau hoger te komen. Daarvoor geeft het boek negen uitgewerkte voorbeeldlessen, met de noodzakelijke taalcompetenties die bij dat niveau horen. Studenten verantwoorden hun prestaties aan de hand van portfolio-opdrachten. Op basis hiervan kan de docent beoordelen of hij een niveau hoger aankan. Het boek geeft vervolgens van dat niveau de werkwijze aan en de bronnen die de student kan raadplegen. Zo is het boek flexibel inzetbaar en zijn de noodzakelijke kennis en vaardigheden gewaarborgd. Competentiegericht taalonderwijs sluit bovendien uitstekend aan bij verdiepingsmateriaal uit bijvoorbeeld de serie Taal & Didactiek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.