Strategisch opleiden en leren in organisaties

Auteur G.J. Bergenhenegouwen en E.A.M. Mooijman
Strategisch opleiden en leren in organisaties

Tweedehands 35,-

1 advertentie

Aafke Wakker

Geplaatst op 9 Januari 2023
Prijs inclusief verzendkosten

Product informatie

 • ISBN 9789001764210
 • ISBN 10 9001764215
 • Druk 4
 • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de vierde druk van Strategisch Opleiden en Leren in Organisaties staat het vraagstuk centraal van de nieuwe afstemming tussen het strategisch beleid van de organisatie en ontwikkelingsmogelijkheden van het individu. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot digitale ondersteuning op de website behorend bij het boek.

Het boek biedt theorie, praktijkgerichte vraagstukken en stappenplannen met het oog op het inrichten van een adequate leercultuur en ontwikkelingstructuur binnen sterk veranderende organisaties. Verder zijn diverse nieuwe ontwikkelingen opgenomen zoals lerend vermogen van organisaties, leertrajecten op de werkplek, talentmanagement, performance assessment, E-learning 2.0 en HRD-outsourcing.

Op ... het terrein van opleiden en leren in organisaties (human resources development: HRD) heeft zich in de afgelopen jaren een aantal opmerkelijke trends en ontwikkelingen voorgedaan. Een belangrijke ontwikkeling heeft betrekking op de verschuiving van 'opleiden' naar 'leren en kennisontwikkeling'. Waar bij 'opleiden' nog de nadruk lag op de activiteiten van de opleider, ligt bij 'leren en kennisontwikkeling' nu duidelijk de nadruk op groei in de bekwaamheid van medewerkers. Die verschuiving komt voort uit het inzicht dat de individuele bekwaamheid een steeds belangrijkere factor is bij vernieuwingen. Dat geldt zowel in bedrijfs- en productieprocessen, als in strategiebepaling en organisatieontwikkeling. Dit betekent dat er nu opnieuw een afstemming plaatsvindt tussen organisatie en medewerkers in het algemeen en tussen de strategie van de organisatie en de inzet en deskundigheid van de medewerkers in het bijzonder.

Hierdoor is ook de positie en taak van de afdeling opleidingen binnen organisaties veranderd in een pro-actieve "partner in business", gericht op het bevorderen van het lerend vermogen van de organisatie als zodanig.

Door de gestructureerde opzet en het actuele en complete karakter is het geschikt voor studenten in het universitair en hoger beroepsonderwijs en in (postdoctorale) vakopleidingen. Ook is het boek een praktische handleiding voor actieve HRD professionals en managers met visie op opleiden en leren.

Op de bijbehorende website kunt je terecht voor PowerPoint presentaties.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

Aafke Wakker

Meer advertenties7
 • Druk VIERDE DRUK
 • Conditie ZO GOED ALS NIEUW
 • Geplaatst op 9 Januari 2023

35,-

Inclusief verzendkosten

Bespaar 35% 18,50

Nieuwprijs 53,50

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.