Basisboek Statistiek met Excel

Auteur Ben Baarda en Rene van Vianen
Basisboek Statistiek met Excel

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001796372
  • ISBN 10 9001796370
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Basisboek Statistiek met Excel is een handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over (onderzoeks)gegevens. In dit boek worden alle basale statistische mogelijkheden in Excel getoond. In verschillende hoofdstukken laten we zien hoe je frequentieverdelingen kunt maken, verschillen tussen steekproefgemiddelden kunt toetsen en bijvoorbeeld correlaties kunt berekenen. Ook de grafische mogelijkheden worden uitvoerig behandeld, aan de hand van voorbeelden die je zelf ook kunt gebruiken. De opbouw van het boek is vergelijkbaar met het Basisboek Statistiek met SPSS.

In het hbo en op de universiteit wordt voor de statistische analyse meestal SPSS gebruikt. Dat is logisch. Het programma SPSS is makkelijk toegankelijk binnen deze instellingen en voor studenten tegen een ... gereduceerde prijs te verkrijgen. Wanneer je afgestudeerd bent en in een klein bedrijf, of als zelfstandige werkt is het lastig om gebruik te maken van SPSS. SPSS is dan een kostbaar pakket. Excel is een goed alternatief. Excel is niet zo uitgebreid als SPSS, maar biedt vele, vaak onbekende statistische mogelijkheden.

Op de bijbehorende website staan de bestanden die je kunt gebruiken om de berekeningen in het boek zelf met Excel uit te voeren. Ok staan er veel aanvullende tips op deze website.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.