Onderzoek als project

Auteur Ben Baarda , Ben Waarda en Jan-Willem Godding
Onderzoek als project

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001796396
  • ISBN 10 9001796397
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op internet vind je op veel weblogs van studenten verhalen over de thesis- of scriptieperikelen. Vaak lees je dat het schrijven van de thesis langer heeft geduurd dan gepland. In het boek Onderzoek als project komen de aspecten van het plannen van een onderzoek aan bod. Nadat in het eerste hoofdstuk uitgelegd is wat een projectplan omvat en wat de voordelen van het gebruiken van een projectplan zijn, wordt in het volgende hoofdstuk ingegaan op het projectplan als contract met de opdrachtgever of begeleider.

Hierin wordt je uitgelegd hoe je een Excel sheet kunt maken waarop op één pagina alle relevante informatie staat die nodig is te besluiten of het project een reële kans van slagen heeft en wel of niet door kan gaan. Voor de uitvoering en beheersing van het onderzoeksproject, mo ...et je meer gedetailleerd plannen. In dit boek wordt MS Project als planningssoftwarepakket gebruikt.

Aan de hand van jouw onderzoeksvoorstel wordt ingegaan op het plannen van een onderzoeksproject en hoe je MS Project als hulpmiddel hierbij kunt gebruiken. Het voordeel is dat je daardoor niet alleen leert een goed onderbouwd onderzoeksplan te maken, maar ook ervaring opdoet met professionele planningssoftware.

Het boek Onderzoek als project sluit naadloos aan op veel gebruikte onderzoeksboeken, doordat het uitgaat van de in die boeken gebruikte fasering. De onderzoeksfasering is in feite een chronologische opsomming van onderzoeks¬activiteiten en dus een goed uitgangspunt voor de onderzoeksplanning. Voor de planning vertalen we de activiteiten in termen van te besteden tijd, kosten en inzet van mensen en middelen. In dit boek bespreken we wij overigens ook de problemen die zich bij de uitvoering van onderzoeksactiviteiten kunnen voordoen. Je kunt dus naast een onderzoeksplanning, ook een risicoanalyse maken. Hierdoor is het boek uitermate geschikt in situaties waarin verschillende mensen samen een onderzoek doen.

Op de bijbehorende site kun je Excel templates vinden, waarin je direct je eigen onderzoeksprojectplan kunt invoeren. Daarnaast staan er filmpjes en links naar ondersteunende sites.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.