Onderzoekstools

Auteur Ben Baarda en Mark Julsing
Onderzoekstools

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001796440
  • ISBN 10 9001796443
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op internet zijn zeer veel bruikbare onderzoekshulpmiddelen te vinden, die buitengewoon nuttig zijn voor (aspirant) onderzoekers. In Onderzoekstools bespreken we een twintigtal van deze hulpmiddelen. We geven telkens aan voor welk probleem de hulpmiddelen te gebruiken zijn, welke hulpmiddelen voor dit probleem op internet beschikbaar zijn en hoe je ze kunt toepassen. De hulpmiddelen variëren van mindmapprogramma's die handig zijn bij het formuleren van een onderzoeksvraag, tot statistische programma's waarmee non-parametrische statistische toetsen kunnen worden uitgevoerd.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn het creëren van een virtueel bureau, bronnenonderzoek, steekproefgrootte bepaling, websurveys, het vaststellen van effectgrootte en online focusgroeponderzoek. A ...l deze onderwerpen worden in afzonderlijke hoofdstukken besproken waarbij telkens voorbeelden van het gebruik van de internettools gegeven worden.

Op de bijbehorende site staan links naar de genoemde websites en ook verwijzingen naar andere vergelijkbare relevante websites. De links op de websites worden regelmatig gecontroleerd, zodat de verwijzingen actueel blijven. Voor de meeste websites geven we ook alternatieven zodat er altijd een internet hulpmiddel voor het besproken probleem te vinden is.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.