Basisboek Statistiek met SPSS

Auteur Ben Baarda
Basisboek Statistiek met SPSS

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001797911
  • ISBN 10
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Basisboek Statistiek met SPSS is een praktische handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over (onderzoeks)gegevens. Steeds vaker wordt in het onderwijs en bedrijfsleven gebruik gemaakt van het pakket SPSS om (onderzoeks)gegevens te verwerken, te analyseren en te presenteren. SPSS staat voor Statistical Products and Service Solutions.

Voorop staat het principe 'leren door te doen'. Basisboek Statistiek met SPSS geeft een heldere uitleg van de meest gebruikte statistische termen en technieken aan de hand van concrete voorbeelden. Deze gaan steeds over een specifieke onderzoeksvraag die gekoppeld is aan het thema 'Geld en geluk', ofwel 'Maakt geld gelukkig?'. Door deze opbouw kun je de leerstof zelfstandig bestuderen en verwerken. Na ... bestudering van dit boek ben je in staat gegevens van een eenvoudig onderzoek snel in te voeren in de computer, adequaat te analyseren en te presenteren.

De gegevens die in de voorbeelden worden gebruikt zijn te vinden op de bijbehorende site waarop ook nog diverse databestanden staan.

Voor het Basisboek Statistiek met SPSS is geen statistische voorkennis vereist. Dit boek kan uitstekend worden gebruikt in, na of parallel aan een cursus Statistiek. In deze geheel herziene druk is de stof uitgebreid met een aantal termen en technieken, waaronder enkelvoudige en multiple regressieanalyse. Ter relativering van het significantiebegrip is ook aandacht besteed aan de zogenaamde effectgrootte van een verband. Voor velen is dit boek daarom niet alleen een inleiding in SPSS, maar kan het tevens dienen als een geïntegreerde inleiding tot de statistiek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.