Hoofdstukken Sociaal Recht editie 2016

Auteur C. J. Loonstra
Hoofdstukken Sociaal Recht editie 2016

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789001862794
  • ISBN 10 9001862799
  • Druk 25
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met Hoofdstukken Sociaal Recht leer je arbeidsrechtelijke problemen in een onderneming te herkennen en op te lossen. Heel toegankelijk dankzij de heldere schrijfstijl, handige begrippenlijst en praktijkgerichte oefeningen. *ieder jaar geactualiseerd en daardoor altijd up-to-date;*praktijkgericht door de vele oefeningen;*inclusief online begrippentrainer Het boek begint met een terreinverkenning en vertelt je daarna over het begrip arbeidsovereenkomst, het ontslagrecht, werkloosheid en ziekte, de cao, collectieve acties, medezeggenschap, arbeidsbescherming, arbeidsverhoudingen vanaf 1945, ambtenaren en internationaal sociaal recht. Hoofdstukken Sociaal Recht is kort en bondig geschreven en heel toegankelijk voor studenten. Ieder hoofdstuk eindigt met een begrippenlijst en praktijkgerichte ... open en meerkeuzevragen. Zo kun je zelfstandig je kennis van de theorie toetsen en je goed voorbereiden op je tentamens. Ook handig zijn de illustraties in het boek. Die ondersteunen de lesstof en helpen je zo de theorie beter te begrijpen. Hoofdstukken Sociaal Recht wordt jaarlijks herzien en geactualiseerd. Hierdoor is de inhoud altijd up-to-date. In deze vijfentwintigste editie is de in 2015 in werking getreden Wet werk en zekerheid (WWZ) verwerkt. Ook vind je in deze uitgave belangrijke rechtspraak van de Hoge Raad uit 2015. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om rechtspraak op het gebied van het stakingsrecht, het ontslagrecht en het flexrecht. De kennis die je opdoet met dit boek, geeft je een goede basis voor je latere loopbaan. Of je nu aan het werk gaat als jurist, of als manager in het bedrijfsleven. Hoofdstukken Sociaal Recht is ook verkrijgbaar als e-book. Online ondersteuning Op de ondersteunende website vind je korte verhalen waarin arbeidsrechtelijke onderwerpen worden behandeld. Ook is er veel extra rechtspraak beschikbaar voor meer specifieke problemen. En de online begrippentrainer.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.