Aanbesteden doe je zo

Auteur Hein van der Horst en Mary-Ann Schenk
Aanbesteden doe je zo

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012582339
  • ISBN 10 9012582334
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Aanbesteden van overheidsopdrachten is een lastige materie. De vrees voor procedures heeft geleid tot een forse juridisering van dit vakgebied. Maar in het handboek Aanbesteden doe je zo benaderen de auteurs aanbesteden vanuit het bedrijfseconomisch inkoopproces. Dat wil zeggen dat eerst een antwoord gevonden moet worden op de vraag wat ingekocht moet worden. Pas dan komen de verschillende elementen van het inkoopproces in chronologische volgorde aan bod: aanbestedingsstrategie, wijze van specifi ceren, contractvorm, de eisen waaraan de leverancier moet voldoen en zijn aanbieding.Dit boek is een volledig herziene versie van Aanbesteden!?, waarvan de tweede druk in 2008 verscheen. Vrijwel alle voorbeelden zijn vervangen. Nieuwe onderwerpen zijn duurzaamheid en de ondernemende overheid. Verder ... is erveel aandacht voor de nieuwe Aanbestedingswet. Een nieuw hoofdstuk behandelt de voorbereiding van een aanbesteding, met onder meer aandacht voor contractvormen en risicoanalyses.De beide auteurs leiden de lezer aan de hand van praktijkvoorbeelden, begrijpelijk geschreven jurisprudentie en schema¿s door het aanbestedingsproces. Zij laten zien welke valkuilen er zoal zijn en dat doelmatigheid en rechtmatigheid hand in hand gaan.Het boek richt zich op hen die bij overheidsinstanties en nutsbedrijven betrokken zijn bij aanbesteden. En het geeft leveranciers een goede mogelijkheid om in de keuken te kijken van de inkopende overheid.Mr. Hein van der Horst en mr. drs. Mary-Ann Schenk zijn verbonden aan het bureau PPS Adviseurs Overheidsopdrachten. Zij begeleiden overheden en nutsbedrijven sinds 1992 bij complexe aanbestedingsvraagstukken.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.