Procederen bij de bestuursrechter

Auteur A.T. Marseille
Procederen bij de bestuursrechter

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

 • ISBN 9789013005684
 • ISBN 10 9013005683
 • Druk 1

  Samenvatting

  Tegen besluiten van bestuursorganen is beroep bij de bestuursrechter mogelijk. Het indienen van beroep heeft gevolgen voor het betreffende besluit van het bestuur: dat verandert van een gezaghebbende handeling in een discutabele stelling. Het bestuur komt als partij tegenover een of meer belanghebbende burgers te staan, in afwachting van de beslissing van de rechter: voor of tegen het aangevochten besluit. Dit boek beschrijft de gang van zaken in de beroepsprocedure bij de bestuursrechter. In het eerste gedeelte van het boek wordt het verloop van de procedure beschreven. Aan bod komen onder meer: de eisen waaraan een beroep moet voldoen om door de rechter in behandeling te worden genomen; verplichtingen van het bestuur tijdens de beroepsprocedure; het verloop van het rechterlijk onderzoek ter ... voorbereiding van de zitting; de gang van zaken tijdens de zitting; de verschillende mogelijke uitspraken van de rechter en de betekenis daarvan voor het ingediende beroep en het bestreden besluit. In het tweede gedeelte wordt nader ingegaan op het karakter van de procedure bij de bestuursrechter. Hoe beoordeelt de rechter of het in beroep aangevochten besluit al dan niet rechtmatig is, en op welke manier kunnen partijen proberen de rechter van hun ge-lijk te overtuigen? Het boek is zowel bedoeld voor (medewerkers van) bestuursorganen die in een procedure bij de bestuursrechter worden betrokken als voor (gemachtigden van) burgers die bij de bestuursrechter in beroep gaan. Daarnaast is het ook van waarde voor een ieder die geïnteresseerd is in de wijze waarop het bestuursprocesrecht in de praktijk van alledag functioneert, en kan het dienen als inleidend studieboek voor bestuursrechtelijke universitaire of hbo-opleidingen.

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.