Constitutionele normen en decentralisatie

Redacteur P.P.T. Bovend'Eert , D.J. Elzinga , J.L.W. Broeksteeg en Michiel Herweijer Auteur Tekstbureau Taallent
Constitutionele normen en decentralisatie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013090352
  • ISBN 10 9013090354
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Deze evaluatie is uitgevoerd, nadat de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de Eerste Kamer, de toezegging deed een evaluatief onderzoek naar de Grondwet te laten uitvoeren. Het onderzoek, waarvan dit rapport de neerslag is, beoogt vanuit verschillende invalshoeken (juridisch, bestuurskundig en parlementair-historisch) een evaluatie uit te voeren van hoofdstuk 7 Grondwet, zowel algemeen als artikelsgewijs. Daarbij is de Grondwetsherziening van 1983 als uitgangspunt genomen. Sindsdien zijn belangrijke delen van dit hoofdstuk ter discussie komen te staan. Daarbij valt te denken aan de discussie over de (direct) gekozen burgermeester, de staatsrechtelijke positie van de provincie en het waterschap, de vierde bestuurslaag, differentiatie tussen gemeenten en het instrument van ... spontane vernietiging. Bovendien hebben zich sinds 1983 ingrijpende ontwikkelingen voorgedaan, die het functioneren van decentrale overheden in vergaande mate hebben beïnvloed.Voorbeelden zijn de dualisering van het gemeentebestuur in 2002, decentralisatie van bepaalde rijkstaken en centralisatie van andere, maar bijvoorbeeld ook grootschalige gemeentelijke herindelingen. Er zijn, kortom, voldoende relevante en recente ontwikkelingen die dit evaluatieve onderzoek naar hoofdstuk 7 Grondwet rechtvaardigen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.