Horecawetgeving in de praktijk 2011-2

Auteur Frank Joosten
Horecawetgeving in de praktijk 2011-2

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013090543
  • ISBN 10 9013090540
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Horecawetgeving is niet ondergebracht in één integrale wet, maar is te vinden in diverse gemeentelijke verordeningen, beleidsdocumenten en in verschillende nationale wetgeving. Deze gemeentelijke en nationale wetgeving staan weliswaar op zichzelf, maar zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden, vaak bewegend in het politieke krachtenveld. Dat maakt het toepassen van deze horecaregelgeving in de dagelijkse praktijk er niet gemakkelijker op.Als de toepasselijke wetgeving niet of niet goed wordt toegepast, als dwarsverbanden niet worden gelegd of niet worden onderkend, kan dit direct beleidsmatige, juridische of politieke consequenties met zich meebrengen of directe schade aan derden veroorzaken. Het vraagt dus om specifieke kennis, ervaring en deskundigheid om werkzaamheden ... op dit vakgebied op een juiste wijze te kunnen uitvoeren.Daarbij moet niet alleen kennis bestaan van de toepasselijke regelgeving, maar moet ook volkomen duidelijk zijn hoe deze regelgeving dan vervolgens in de praktijk moet of kan worden toegepast. Dat is absoluut geen sinecure.In de vorige editie (2009) werd al uitgebreid aandacht besteed aan de inhoud van en de toelichting op de Drank- en Horecawet, de Wet op de kansspelen, de APV (exploitatievergunningen, terrassen, incidentele en collectieve festiviteiten, relatie met bestemmingsplannen en milieuwetgeving), de wet Bibob, de Opiumwet (onder meer in relatie tot coffeeshops), de beoordeling van het levensgedrag, additionele horecaproblematiek en de wijze van integraal handhaven van de toepasselijke regelgeving,Vele toepasselijke wet- en regelgeving is in de achterliggende jaren weer voorzien van nieuwe en belangwekkende jurisprudentie. Voorts is een ook een aantal toepasselijke wetten gewijzigd, vervallen of vernieuwd.Deze nieuwe editie is daarom weer volledig geactualiseerd en aangevuld met toelichtingen op deze nieuwe jurisprudentie en wetswijzigingen en uitgebreid met nieuwe en handige praktijkinformatie, aangepaste modellen, checklists, handreikingen, tekeningen en formulieren.Omwille van het gebruiksgemak is deze editie gesplitst in deel 1 en deel 2.In deel 1 wordt aandacht besteed aan algemeen bestuursrechtelijke aspecten, de Drank- en Horecawet en de wet Bibob.In deel 2 wordt vervolgens aandacht besteed aan (wederom) algemeen bestuursrechtelijke aspecten, exploitatievergunningen, terrassen, coffeeshops (APV), additionele horeca, levensgedrag, Wet op de kansspelen en handhaving.De combinatie van theorie, integraliteit, actualiteit en praktische toepassing, maakt deze editie uniek op het vakgebied.Daarom is het ook een ¿must¿ voor iedereen die dagelijks werkzaam is met of in de horeca.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.