Bouwen en ontwikkelen met de Wabo 2013

Auteur A.G.A. Nijmeijer , T.E.P.A. Lam en S. Hillegers
Bouwen en ontwikkelen met de Wabo 2013

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013101171
  • ISBN 10 9013101178
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met ingang van 1 oktober 2010 zijn de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de ministeriële Regeling omgevingsrecht (Ror) in werking getreden. Belangrijke wijzigingen voor het omgevingsrecht waren het gevolg: *De introductie van de omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de nieuwe voorbereidingsprocedures. *Begrippen als \'onlosmakelijke samenhang\' en \'bijbehorende bouwwerken\' deden hun intrede. In de afgelopen jaren heeft de (rechts)praktijk ervaring opgedaan met de veranderingen die de Wabo heeft gebracht: *Zo is veel jurisprudentie verschenen over de toepassing van de Wabo in de praktijk (vergunningvrij bouwen, vergunningplichtige activiteiten, procedures, toezicht, handhaving en rechtsbescherming).*De ... Wabo en het bijbehorende overgangsrecht zijn op onderdelen belangrijk gewijzigd. Zo is artikel 2.7 Wabo aangepast op het punt van de onlosmakelijke samenhang. En is het overgangsrecht uitgebreid door aanpassing van de Invoeringswet Wabo (vooral de artikelen 1.5a en 1.5b).*Buiten het omgevingsrecht vinden ook wetswijzigingen plaats met grote gevolgen voor het werken met de Wabo. Zo heeft de Wet aanpassing bestuursprocesrecht met ingang van 1 januari 2013 veel gewijzigd op het punt van rechtsbescherming (hoofdstuk 8 Awb: beroep bij de bestuursrechter).Deze tweede, geheel geactualiseerde, druk beschrijft de hierboven genoemde ontwikkelingen binnen de systematiek van de Wabo, het Bor en de Ror. Het boek is uitgebreid met een hoofdstuk over de toepassing van het overgangsrecht. Relevante jurisprudentie is integraal verwerkt. Net als in de eerste druk, ligt het accent op bouwen en gebiedsontwikkeling: voorbeelden uit de praktijk verduidelijken de regelgeving. Ten slotte wordt ook vooruit gekeken naar komende ontwikkelingen, zoals het permanent maken van de Crisis- en herstelwet en de in voorbereiding zijnde Wet Natuurbescherming en Omgevingswet. De auteurs zijn werkzaam bij de vaksectie Bestuursrecht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ter gelegenheid van de verschijning van het boek organiseren de Radboud Universiteit en Hekkelman Advocaten & Notarissen op dinsdagmiddag 4 juni 2013 in Doorn een studiemiddag over de Omgevingswet en de Wabo.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.