Handelingen Nederlandse Juristen-Vereniging Immuniteiten

Handelingen Nederlandse Juristen-Vereniging Immuniteiten

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013116533
  • ISBN 10 9013116531
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Deze bundel bevat vier preadviezen over het onderwerp immuniteit die diverse dimensies van het rechtsbegrip immuniteit behandelen, elk vanuit een eigen invalshoek en met een eigen benadering. Zo wordt bij lezing duidelijk dat parlementaire immuniteit iets heel anders is dan strafrechtelijke immuniteit is en dat internationaal publiekrechtelijke immuniteit niet gelijk is aan immuniteit onder het privaatrecht. Roel Schutgens neemt de parlementaire immuniteit onder de loep en wikt de voors en tegens van uitbreiding en beperking. Albert Verheij speurt naar de immuniteiten in het burgerlijk recht en onderzoekt of deze te handhaven zijn of aanpassing behoeven. Elies van Sliedregt gaat vanuit strafrechtelijk perspectief in op de immuniteit van de Staat en peilt de houdbaarheid daarvan. Nico Schrijver ... richt zich op de volkenrechtelijke immuniteit van de Verenigde Naties in het internationale rechtsverkeer en de Nederlandse rechtspraak daarover en draagt ideeën aan voor alternatieve rechtswegen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.