Codes en convenanten:(zelf)regulering van studentenmigratie naar Europa

Auteur Arno Gerard Dirk Overmars
Codes en convenanten:(zelf)regulering van studentenmigratie naar Europa

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013125382
  • ISBN 10 9013125387
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Europese Studentenrichtlijn reguleert en stimuleert de migratie van internationale studenten naar en binnen Europa. Ook het beleid van de nationale overheden is gericht op het positioneren van het eigen land als zeer aantrekkelijke studiebestemming. Daarbij leiden de wens om de meest prestigieuze instelling in de verschillende ranglijsten te zijn en de forse bedragen die aan collegegelden moeten worden betaald, tot concurrentie. Dit boek gaat over twee instrumenten van zelfregulering bij de werking van de Studentenrichtlijn in vijf Europese lidstaten. Allereerst het convenant ter versnelling van de procedure voor de verlening van verblijfsvergunningen voor internationale studenten. Daarnaast de gedragscode betreffende de kwaliteitseisen voor de toelating van internationale studenten, de ... ontvangende onderwijsinstelling en het aangeboden hoger onderwijs. De resultaten zijn vergeleken met twee lidstaten die alleen overheidsregulering kennen.Is een onderwijsinstelling wel de meest voor de hand liggende partner voor de overheid om op basis van vertrouwen vergaande afspraken mee te maken? Dit onderzoek heeft aangetoond dat het vormgeven van de toelatingsprocedure op basis van een convenant zeer succesvol is.De prominente plaats voor zelfregulering door middel van de gedragscode in Nederland is, vergeleken met de andere landen met gedragscodes, echter uitzonderlijk. Bij zelfregulering hoort een goede verantwoording en adequaat horizontaal toezicht. En juist dat is in de onderzochte landen nog onvoldoende ontwikkeld. Het gedrag van onderwijsinstellingen verdient een strikte controle; daartoe is zelfregulering alleen niet toereikend. Een systeem van wettelijke regulering, aangevuld met een gedragscode die kan dienen als kwaliteitszorgen marketinginstrument, is daarom verkieslijker.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.