Praktijkgids Ambtenarenrecht 2016

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013132571
  • ISBN 10 901313257X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Praktijkgids Ambtenarenrecht 2016 is hét gereedschap voor iedereen die in de praktijk met het ambtenarenrecht te maken heeft. Ieder jaar verschijnt een actuele editie, zodat u altijd up-to-date bent. Deze nieuwste editie is bijgewerkt tot 1 oktober 2015. Op heldere wijze is het ambtenarenrecht hierin uiteengezet, met veel tips, voorbeelden en uitspraken. Zo krijgt u een actueel inzicht in de rechtspositie van de ambtenaar die werkt bij de rijksoverheid of de decentrale overheid met in het bijzonder de gemeente. Natuurlijke levensloop Door de indeling blijkt duidelijk dat de auteurs de gebruiker van de gids goed voor ogen hebben. De 17 hoofdstukken volgen de levensloop van de ambtenaar. De gids begint de uiteenzetting van het ambtenarenrecht bij de ambtenaar en de aanstelling, gaat via arbeidstijden ...en beloning naar beoordelingen en vakantie, dan naar reorganisatie, disciplinaire straffen en arbeidsongeschiktheid en eindigt uiteindelijk onder andere met schorsing en ontslag, uitkering en pensioen. Heel logisch! Duidelijke en overzichtelijke inhoudelijke opbouw De inhoudelijke opzet van deze gids is ook zeer overzichtelijk. Bij elk onderwerp halen de auteurs eerst de regelgeving aan. Vervolgens vindt u de nadere uitwerking en toelichting daarvan. Voorbeelden uit de jurisprudentie en de praktijk die de uiteenzetting illustreren staan duidelijk in een omlijnd kader. En met een uitroepteken in de kantlijn vragen de auteurs aandacht voor de tips waar u alert op moet zijn. Kortom, het ambtenarenrecht praktisch op een presenteerblaadje. Geen toekomstig maar huidig recht Deze Praktijkgids gaat uit van het huidige recht. De auteurs zijn nog niet ingegaan op de toekomstige wetgeving, omdat die voorlopig nog niet aan de orde is. Het voorstel Wet normalisering rechtspositie ambtenaren wijzigt de Ambtenarenwet en een aantal andere wetten. Het doel is zo veel mogelijk gelijkheid tussen de rechtspositie van ambtenaren en werknemers in de private sector. Uitgangspunt daarbij is, dat de eenzijdige aanstelling bij de overheid uiteindelijk wordt vervangen door een arbeidsovereenkomst naar civiel recht, met uitzondering van de sectoren defensie, politie en rechterlijke macht. De Eerste Kamer was echter opvallend kritisch. De plenaire behandeling door de Eerste Kamer begon op 22 september 2015. De voortzetting van het debat was voorzien voor 10 november 2015 maar is op verzoek van de initiatiefnemers tot nader order aangehouden. Voor het verschijnen van de volgende druk blijft dus alles bij het oude.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.