De wetenschappelijke beoefening van het burgerlijk recht tussen '40 en '92

Auteur C.J.H. Jansen
De wetenschappelijke beoefening van het burgerlijk recht tussen '40 en '92

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013138627
  • ISBN 10 9013138624
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Publicatie: C.J.H. (Corjo) Jansen, De wetenschappelijke beoefening van het burgerlijke recht tussen 1940 en 1992 Uit de serie (indien van toepassing): Serie Onderneming & Recht, deel 93 Basistekst De wetenschappelijke beoefening van het burgerlijke recht tussen 1940 en 1992 is een vervolg op een eerdere studie over de Nederlandse privaatrechtbeoefening in de lange 19e eeuw (2015). Centraal in het boek staan de wetenschappelijke methoden, zoals de dogmatische en de empirische, die de Nederlandse civilisten in de 20e eeuw hebben gebruikt. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw maakten deze methoden zich langzaam maar zeker los van de methoden in de rechtsvinding. Daarnaast is er in het boek aandacht voor de rol van de rechtsvergelijking in de beoefening van het burgerlijke recht en ... voor het verschijnsel van de doorwerking van het publiekrecht (in het bijzonder het bestuursrecht) in het privaatrecht. De gedachte overheerste in de jaren vijftig dat de contractsvrijheid dood was. Noem de belangrijkste reden waarom de klant de publicatie moet hebben. Onontbeerlijke achtergrondkennis voor iedereen die zich in de huidige tijd met burgerlijke recht bezighoudt. Bij welke actuele ontwikkelingen in de markt/het vakgebied sluit de publicatie aan? Het boek sluit aan bij de actuele discussies over de status van de (privaat)rechtswetenschap en over de rechterlijke vrijheid en de rechtsvorming in het burgerlijke recht. Waarin onderscheidt de publicatie zich in de markt? En ten opzichte van bestaande uitgaven? Een geschiedenis van de wetenschappelijke beoefening van het burgerlijke recht in de 20e eeuw ontbreekt. Het boek vult dus een leemte in de bestaande literatuur. Voor wie is de publicatie met name bedoeld? In welk onderdeel van het werk is de publicatie voor de doelgroep cruciaal? Universitaire beoefenaren van het privaatrecht, rechters, wetenschappelijk ingestelde advocaten (Zuidas).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.