Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken

Redacteur G.A.M. van den Bos , P.P. Groenewegen en P.J. van Megchelen
Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023239567
  • ISBN 10 9023239563
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"Leven met een chronische aandoening trekt een zware wissel op de kwaliteit van leven en het aanpassingsvermogen van zieken. Gezondheidszorg en samenleving zijn nog altijd onvoldoende toegerust om met deze problematiek om te gaan. Het onderzoeks­programma Zorg, Opvang en Begeleiding van chronisch zieken van ZonMw heeft om die reden wetenschappelijk onderzoek gestimuleerd naar verbetering van de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg. Een weerslag van de resultaten van dit onderzoek is terug te vinden in Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken. Er is aandacht voor de zorg in de volle breedte: psychosociale en medische zorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, verpleeghuis- en mantelzorg.In het eerste deel staat het psychosociaal functioneren van chronisch zieken centraal. ...Daarbij komen vragen aan de orde als: voor welke moeilijkheden komen chronisch zieken te staan? Welke effecten hebben psychosociale interventies? De antwoorden op deze vragen zijn van belang voor de verdere ontwikkeling van ziekteoverstijgende zorgprogrammas en voor de integratie van psychosociale begeleiding in de reguliere zorg.De vaak ingewikkelde zorgtrajecten die chronisch zieken doorlopen, staan centraal in het tweede deel. In hoeverre is het zorggebruik afgestemd op de behoeften van chronisch zieken? Welke problemen ondervinden mantelzorgers? Bij de inrichting van de chronische zorg, maar ook bij de overgang van een vraaggestuurd naar een aanbodgestuurd zorgsysteem spelen dergelijke vragen een belangrijke rol. Onderzoek en praktijk vormen vaak twee werelden. Onderzoeksresultaten zijn niet altijd implementeerbaar en de implementatie wordt bemoeilijkt door barrières in de zorgpraktijk en het beleid. Deze vertaalslag naar de praktijk is de uitdaging die dit boek toevoegt aan de resultaten van het onderzoek."

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.