Psycho-educatie in de GGz en de verslavingszorg

Auteur E. Hoencamp en P.M.J. Haffmans
Psycho-educatie in de GGz en de verslavingszorg

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023242796
  • ISBN 10 9023242793
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"Psycho-educatie is een binnen de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg veel gebruikte, binnen de WBGO zelfs wettelijk verplichte, interventie. Door de patiënt en diens omgeving ¿passend¿ - op een wijze die aanslaat en beklijft - te informeren over de (consequenties van) de betreffende ziekte, ontstaat een beter ziekte-inzicht. Ook wordt beter duidelijk welk gedrag een negatief effect sorteert en welk gedrag juist een positieve invloed kan hebben (bijvoorbeeld therapietrouw). Behalve een goed ziekte-inzicht biedt psycho-educatie betrokkenen een kader dat toepassing van de opgedane kennis mogelijk maakt en ruimte biedt voor de verwerking gevoelens. Een interventie dus die eigenlijk een integraal onderdeel zou moeten vormen van de behandeling. Vandaar dit boek. ¿Psycho-educatie in ...de GGz en de verslavingszorg¿ is geschreven als leidraad voor professionals. In het eerste, meer theoretische deel van de uitgave wordt een referentiekader gegeven over begrippen binnen de psycho-educatie en worden maatschappelijke en theoretische uitgangspunten besproken. In de daaropvolgende hoofdstukken wordt dit per ziektebeeld of doelgroep binnen de GGZ en verslavingszorg nader uitgewerkt. De nadruk ligt daarbij op de praktijk. Speciale aandacht is er voor psycho-educatie bij patiënten van allochtone afkomst en voor de juridische en maatschappelijke aspecten van psycho-educatie. Prof. dr. E. Hoencamp, psychiater, A-Opleider en directeur ¿New Business¿ binnen de ParnassiaBavoGroep. Daarnaast is hij hoogleraar Klinische Neuro en Gezondheids Psychologie, Universiteit Leiden. Dr. P.M.J. Haffmans is hoofd bureau wetenschappelijk onderzoek binnen de ParnassiaBavoGroep, hoofd sectie chronobiologie; Depressie Ambulant van PsyQ Den Haag. Daarnaast is zij universitair hoofddocent Klinische Neuro en Gezondheids Psychologie, Universiteit Leiden en lid van de landelijke medisch ethische toetsing commissie METTIG."

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.