Het schoolinformatiesysteem als managementinstrument

Auteur F. Looy
Het schoolinformatiesysteem als managementinstrument

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023243281
  • ISBN 10 9023243285
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"Scholen zijn ouder dan de weg naar Kralingen, maar er is weinig van te merken. Met veel inzet en creativiteit wordt gewerkt aan de restyling, inhoudelijke verbetering of structurele verandering van het onderwijs. Hier en daar lijkt er sprake van een extreme make-over. Niets bijzonders natuurlijk, ook bedrijven en instellingen gaan regelmatig op de schop. Ze moeten wel. Voor scholen geldt hetzelfde. Ook in het basisonderwijs zijn allerlei trends waarneembaar: minder OCW-regelgeving, meer bovenschoolse managers, minder mannen voor de klas, meer kindgericht, minder programmagericht, meer verscheidenheid in de klas, minder zelfgedisciplineerde leerlingen, meer consumentengedrag bij ouders, minder gezag bij de school, meer aandacht voor hoogbegaafden en achterblijvers, minder taal- en rekenvaste ... leerkrachten, meer informatietechnologie. In een dynamischer en complexer wordende organisatie als de basisschool worden informatie en informatiebeheersing steeds belangrijker. Vrijwel alle scholen hebben nu al de beschikking over een digitaal schoolinformatiesysteem. Het is bedoeld voor het opslaan, bewerken en (her)gebruik van gegevens over leerlingen, medewerkers, leerprestaties en schoolkwaliteit. Je zou het informatiesysteem het collectieve geheugen van de schoolorganisatie kunnen noemen. In de praktijk blijkt het schoolinformatiesysteem in veel gevallen een zwart gat waarin gigantisch veel informatie verdwijnt zonder dat er al te veel mee wordt gedaan. Het is dus geen echt werkgeheugen. Met name het gebruik van het schoolinformatiesysteem voor managementdoeleinden staat nog in de kinderschoenen. Dit boek is bedoeld als bijdrage aan het upgraden van een voornamelijk administratief systeem naar een managementinformatiesysteem. Een databestand dus dat een cruciale rol speelt bij het aanpassen en ontwikkelen van schoolbeleid en bij het in kaart brengen van de effecten ervan. Verder is er aandacht voor het kiezen en in gebruik nemen van schoolinformatiesystemen. De auteur legt veel nadruk op de mogelijke rol van deze systemen bij schoolontwikkeling. Een geïntegreerde, organisatiebrede benadering biedt daarbij de beste kansen. In het boek is te lezen wat de mogelijkheden zijn en wat er voor komt kijken. Floor Looy was onderwijzer, ontwerper van onderwijsprogrammas voor basisschool en pabo, opleidingscoördinator, innovatieadviseur, kwaliteitsmanager en werkt nu als organisatieadviseur in de sectoren onderwijs en welzijn. "

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.