Samen werken

Tweedehands 5,-

1 advertentie

Marleen

Geplaatst op 25 Juni 2020
Prijs exclusief verzendkosten

Product informatie

 • ISBN 9789024414314
 • ISBN 10 9024414318
 • Druk 1
 • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In veel beroepen is de samenwerking van cruciaal belang. Een goede samenwerking vergroot de effectiviteit en efficiëntie en werkt heel inspirerend. Dit boek gaat over de rol die de persoonlijkheid speelt in de samenwerking. Eik hoofdstuk bevat naast theoretische beschouwingen en uitleg ook praktische opdrachten. Deze zijn gericht op vergroting van het zelfinzicht en het leren praktisch om te gaan met de kennis en de vaardigheden die in dit boek behandeld worden. Eik hoofdstuk eindigt met een korte samenvatting in de vorm van een aantal tips die het samenwerken kunnen verbeteren. In de algemene inleiding worden de algemeen psychologische processen beschreven die een belangrijke rol spelen bij het omgaan met elkaar. Ze geven het kader aan van waaruit het handelen van de mens begrepen kan worden. ...Aan de hand van een persoonlijkheidstypologie, gebaseerd op Jung, geeft de auteur inzicht in diverse mogelijke reactiepatronen van mensen. Ook worden de verschillende manieren van leren beschreven en in verband gebracht met deze persoonlijkheidstypologie. De consequenties van de leerstijl en de persoonlijkheidstypologie voor het samenwerken komen uitgebreid ter sprake. De belemmeringen die iemand bij zichzelf en bij anderen kan tegenkomen tijdens het samenwerken worden besproken, evenals mogelijke manieren om daar mee om te gaan. Omdat de manier waarop iemand communiceert heel bepalend is voor de samenwerking, komt het onderwerp communicatie uitgebreid aan bod. Het is belangrijk de eigen kwaliteiten en die van anderen te kennen om ze effectief en constructief te kunnen gebruiken bij het samenwerken, pas dan kan er creatief gebruik van gemaakt worden. De kwaliteit van de samenwerking is afhankelijk van de persoonlijke eigenschappen. Een team dat de verschillende kwaliteiten van de diverse leden op een verstandige manier bundelt, vergroot zijn output. Als ieder tot zijn recht komt en de mogelijkheid heeft zijn latente kwaliteiten te ontplooien komt dit ten goede aan iedereen. Dit boek is bedoeld als ondersteuning van dit ontwikkelingsproces. Het laatste hoofdstuk sluit hierbij aan. Hierin geeft de auteur richtlijnen om succesvol en effectief samen te werken. Hierbij komt een methode aan bod om gebruik te maken van ieders creativiteit bij het oplossen van problemen en krijgt het omgaan met conflicten de nodige aandacht. Liet de Vries-Geervliet studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en de Rijksuniversiteit te Leiden. Ze is als docente en supervisor verbonden aan de SPH van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze geeft daarnaast regelmatig post-hbo trainingen en cursussen en incompanytrainingen.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

Marleen

Meer advertenties16
 • Zwolle
 • Druk 1E
 • Conditie IN ZEER GOEDE STAAT
 • Geplaatst op 25 Juni 2020

5,-

Exclusief verzendkosten

Bespaar 82% 23,-

Nieuwprijs 28,-

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.