Inspanningsfysiologie oefentherapie en training

Auteur J.J. de Morree , M.W.A. Jongert en Gerard M. van der Poel
Inspanningsfysiologie oefentherapie en training

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789031343669
  • ISBN 10 9031343668
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nu beweeg¿ en trainingsprogramma\'s voor doelgroepen sterk in de belangstelling staan is het goed dat er eindelijk een handzaam Nederlandstalig leerboek is over inspanningsfysiologie, oefentherapie en training. De belangrijkste vraag hierbij is telkens: waneer wordt oefenen trainen? Veel fysiotherapeuten verwerven een baan in de fysiotherapeutische behandelpraktijk, maar in toenemende mate werken zij ook in fitnesscentra en de trainingsbegeleiding. Het trainen van patiënten is de laatste jaren een steeds belangrijker deel van de fysiotherapie geworden. Daarvoor is deskundigheid nodig op het gebied van effecten van inspanning en training op het lichaam. Kennis van inspanningsfysiologie, trainingsleer en meetmethoden maken het de therapeut mogelijk om patiënten ... functioneel te behandelen. Deze kennis is daarnaast ook nodig om objectief vorderingen te meten bij revalidatie na trauma, bij chronische aandoeningen, bij ouderen en bij sportrevalidatietraining. Veel inspanningsliteratuur is te uitgebreid, te theoretisch en spitst zich voornamelijk toe op sporters en arbeidsomstandigheden. Dit boek voorziet in de behoefte aan een compacte uitgave over inspanningsfysiologische basiskennis en kennis over trainen bij oefentherapie. In de eerste module van het boek, Aanpassen en inspannen komen de normale functionele aanpassingen aan inspanning aan de orde. De tweede module, Training en adaptatie, levert met de bespreking van trainingsleer de vertaalslag naar het belasten van het lichaam in de oefen¿ en trainingssituatie. Vervolgens wordt aan de hand van de uitwerking van een aantal relevante patiëntgroepen beschreven hoe bij de oefentherapie de integratie van de inspanningsfysiologie en trainingskennis effectief wordt. Uitgangspunt is met oefentherapie de belastbaarheid van patiënten te kunnen verhogen. Door het toevoegen van intermezzo\'s, casusbeschrijvingen en diverse patiëntgroepen is het een goed leesbaar leerboek dat past in het moderne (para)medische onderwijs. Waardering?"Enerzijds zijn de auteurs erin geslaagd om een boek te schrijven waarin op vernieuwende wijze de inspanningsfysiologie en trainingsleer inhoudelijk en zeer gedetailleerd worden weergegeven. Anderzijds is het een uiterst leesbaar boek waarin voortdurend de koppeling naar de praktijk plaatsvindt. Een pertinente aanrader!!" Rik Geus in Sportgericht nr. 1¿2007

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.