Draaiboek infectiebeleid in het woonzorgcentrum (WZC)

Auteur Jan De Lepeleire en Tessa van Houtte
Draaiboek infectiebeleid in het woonzorgcentrum (WZC)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033486401
  • ISBN 10 9033486407
  • Druk 1

Samenvatting

Dit draaiboek bundelt in een losbladige kaft de algemene maatregelen ter preventie van infecties en de bijkomende te nemen voorzorgsmaatregelen bij het uitbreken van infecties in het woonzorgcentrum (WZC). De achtergrondinformatie over al dan niet frequent voorkomende infectieziekten in het WZC en de standaard te nemen voorzorgsmaatregelen worden beknopt weergegeven op steekkaarten zonder in te gaan op de behandeling van deze infecties. Ook praktische informatie over vaccinaties en arbeidsgeneeskunde (prikaccidenten, risico's tijdens de zwangerschap ...) komen aan bod. Op het einde van het draaiboek zijn nuttige adressen terug te vinden en wordt er ook een antwoord gegeven op veelgestelde vragen over het infectiebeleid in het WZC. Via de bijbehorende cd-rom kunnen de steekkaarten met maatregelen ... digitaal aangepast en gepersonaliseerd worden. Ook de opleidingspakketten voor het rusthuispersoneel en voor de huisartsen, alsook ander materiaal voor het geven van navorming, zijn op de cd-rom terug te vinden. Dit draaiboek is een werkinstrument en handig communicatiemiddel voor alle partijen die betrokken zijn bij het infectiebeleid in het WZC: huisartsen, Coördinerend Raadgevend Artsen (CRA's) in RVT/ROB, rusthuispersoneel, ziekenhuis, bewoners en bezoek. Het werd ontwikkeld door mensen werkzaam in de sector en uitgetest door woonzorgcentra over Vlaanderen verspreid. Over de auteurs: TESSA VAN HOUTTE is CRA in het WZC Wissekerke te Bazel en consultatiebureauarts bij Kind en Gezin. JAN DE LEPELEIRE is huisarts, hoogleraar aan de K.U.Leuven en voorzitter van de werkgroep CRA's binnen de Belgische Vereniging voor Geriatrie en Gerontologie. BIEKE CLAESEN is preventieadviseur-arbeidsgeneesheer bij groep IDEWE en gastdocent aan de UA. ROGER HAENEN is verpleegkundige-ziekenhuishygiënist, verbonden aan groep IDEWE. ANNETTE SCHUERMANS is internist en ziekenhuishygiënist, diensthoofd ziekenhuishygiëne van de UZ Leuven en hoogleraar aan de K.U.Leuven. ANTOON BEKE is huisarts, CRA in Hof Ter Engelen Lokeren enwebmaster van www.huisarts.be.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.