De ontwikkeling van de criminaliteit van Rotterdamse autochtonen en allochtonen

Auteur F.M.H.M. Driessen , F. Duursma en J. Broekhuizen
De ontwikkeling van de criminaliteit van Rotterdamse autochtonen en allochtonen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035247222
  • ISBN 10 9035247221
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De ontwikkeling van de criminaliteit van Rotterdamseautochtone en allochtone jongeren van 12 tot 18 jaarDe reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandigonderdeel van de Politieacademie. Politie & Wetenschap beoogt een stimulans te geven aan zowel de (weten schap -pelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan inpraktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiewetenschap betreffen in het algemeen studies met eenmeer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.In de grote steden, met name in de wat mindere wijken, komt veel jeugdcriminaliteit voor. De meeste mensendenken wel te weten hoe het zit met die jeugdcriminaliteit: het ligt vooral aan ... de ouders, die hun kinderenslecht opvoeden. Verder speelt het gebrek aan normbesef een grote rol. En het zijn natuurlijk vooral de allochtonejongeren die crimineel zijn, omdat zij zich de westerse cultuur onvoldoende eigen hebben gemaakt.Maar klopt dat eigenlijk wel? Is dat gebaseerd op onderzoek? In dit boek worden deze en andere van dergelijkezo voor de hand liggende veronderstellingen nauwgezet onderzocht. Het onderzoek waarop dit boek gebaseerd is,werd uitgevoerd op 25 Rotterdamse basisscholen, waar 681 leerlingen van groep 8 geënquêteerd zijn. Dezejongeren zijn daarna tot hun achttiende gevolgd en hun ontwikkeling van kind naar jongvolwassene is inbeeld gebracht.Het blijkt dat veel van die eerdergenoemde veronderstellingen niet worden bevestigd. De ouders zijn helemaalniet zo belangrijk, vooral niet op lange termijn. Het normbesef speelt een rol, maar is beslist niet doorslaggevend.Allochtone jongeren zijn in de onderzochte wijken niet crimineler dan hun autochtone leeftijdsgenotenen de cultuur van allochtone jongeren speelt al helemaal geen rol. Wat wel ter zake doet zijn de vriendenwaarmee de jongeren optrekken. Er is een zeer sterk verband tussen vrienden en eigen gedrag: hoe meercriminele vrienden, hoe groter de kans dat een jongere zelf crimineel wordt. Op lange termijn zijn daarnaastook de persoonlijke factoren van groot belang, zoals een agressieve instelling of hyperactiviteit.Dit onderzoek is zeer aan te bevelen voor een ieder die zich beroepsmatig bezighoudt met jeugdcriminaliteitof die meer wil weten over de achterliggende factoren die daarop van invloed zijn.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.