Introductie in de gezondheidszorg

Auteur M. van der Burgt , E. van Mechelen-Gevers en M. te Lintel Hekkert
Introductie in de gezondheidszorg

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789036808682
  • ISBN 10 9036808685
  • Druk 9
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Introductie in de gezondheidszorg biedt een helder overzicht over de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland. In deze herziene druk wordt het zorgstelsel helder uitgelegd. De contouren van de meest recente veranderingen worden geschetst, zoals de invoering van de Wet langdurige zorg als opvolger van de AWBZ en de decentralisatie van de Jeugdzorg en Participatiewet. In de loop van de komende jaren zal blijken hoe deze wetten zullen uitpakken. Ketenzorg, vraagsturing en marktwerking in de zorg komen aan bod. Daarnaast worden verzekerde zorg, bekostiging, dbc's en kostenbeheersing besproken. Ook wordt verhelderd in welke opzichten de zorgmarkt afwijkt van de 'gewone' markt. Daarmee worden in begrijpelijke taal vragen beantwoord, zoals: Wat maakt het uit ... of zorg via de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg of Wet maatschappelijke opvang is geregeld? En: Waarom zit preventie niet in de basiszorg? Kortom, een boek dat het ingewikkelde veld van de gezondheidszorg voor studenten en beginnende professionals inzichtelijk maakt. Op de bijbehorende website staan toetsvragen en links naar sites en documenten. Door de overzichtelijke tabellen, figuren en trefwoordenlijst is Introductie in de gezondheidszorg onmisbaar als basisboek voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die in de gezondheidszorg gaan werken. Daarnaast is het een praktische en toegankelijke introductie voor iedere geïnteresseerde en een handig naslagwerk voor mensen die al in de gezondheidszorg werkzaam zijn. Marieke van der Burgt is arts en voorlichtingsdeskundige in de gezondheidszorg en docent aan het Rijn IJssel in Arnhem. Els van Mechelen-Gevers is werkzaam als publicist op het gebied van gezondheidszorg en patiëntenvoorlichting. Beiden zijn auteur van onder andere 'Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici' en 'Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen. Stappen naar zelfmanagement'. Martin te Lintel Hekkert is verpleegkundige, verplegingswetenschapper en docent verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Hij is onder meer auteur van de 'Richtlijn zelfmanagement van patiënten met COPD in de huisartspraktijk'.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.