Psychiatrie, een inleiding

Auteur J.S. Nevid , B. Greene en S.A. Rathus Vertaler J. Haffmans , J. van Loon en E. Hoencamp
Psychiatrie, een inleiding

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789043015035
  • ISBN 10 9043015032
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In Psychiatrie, een inleiding worden sterk uiteenlopende psychische stoornissen besproken zoals depressie, schizofrenie, anorexia, autisme, paniekstoornis, dementie en ADHD. Op heldere en indringende wijze wordt een beeld geschetst van de psychiatrie en haar onderzoeksgebied. Daarbij staan vragen centraal als: Wat is afwijkend gedrag? Hoe ontstaat het? Wat zijn de gevolgen en hoe is het te behandelen?

Aan de hand van het DSM-classifi catiesysteem (IV-TR) behandelt Psychiatrie op overzichtelijke wijze verschillende vormen van afwijkend gedrag. Hierbij is er niet alleen aandacht voor de symptomen, oorzaken en behandelmethoden van psychische stoornissen, maar ook voor de mensen die aan deze stoornissen lijden en de gevolgen die zij hiervan ondervinden. De casevoorbeelden en persoonlijke ... verhalen van echte patiënten die leven met stoornissen maken de menselijke kant van de psychiatrie zichtbaar. Daarnaast worden per hoofdstuk onderwerpen over eigentijdse problemen of onderzoeksgebieden gepresenteerd die studenten dwingen kritisch na te denken over alledaagse psychiatrische kwesties.

Op de bij dit boek geleverde cd-rom staan videofragmenten die zijn gekoppeld aan de casuïstiek uit het boek. Tevens zijn op de website toetsvragen beschikbaar die inzicht geven in het kennisniveau van de student.

Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen waarbij basiskennis van de psychiatrie van belang is.

Jeffrey S. Nevid, Spencer A. Rathus en Beverly A. Green zijn verbonden aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en hebben veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie en psychiatrie. Bewerkers Erik Hoencamp en Judith Haffmans zijn beiden werkzaam bij de Parnassia Bavo Groep en de Universiteit Leiden. Josine van Loon is psycholoog en verbonden aan de Hogeschool Utrecht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.