Principes van financieel management, 13e editie

Auteur Lawrence J. Gitman en Chad J. Zutter
Principes van financieel management, 13e editie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789043024358
  • ISBN 10 904302435X
  • Druk 13
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Principes van financieel management is een grondige inleiding in financieel management. De studiemethode van Gitman en Zutter maakt het studenten gemakkelijk om de voornaamste concepten, middelen en technieken te begrijpen die nodig zijn om scherpzinnige financiële beslissingen in de hedendaagse, competitieve zakelijke arena te kunnen maken. In dit boek worden de activiteiten van een onderneming steeds in verband gebracht met de waarde van die onderneming voor de financiële markt. Besluiten en acties worden geïnterpreteerd in termen van risico en rendement en wat daarvan het effect kan zijn op de aandeelhouderswaarde. De onderwerpen worden behandeld vanuit de positie van de beslissers in de onderneming en laten altijd zien wat acties betekenen voor het hoofddoel van de onderneming: het maximaliseren va ...n de aandeelhouderswaarde. De dertiende editie is opgebouwd volgens een bewezen leersysteem, dat didactische principes combineert met theorie en praktische toepassingen. De belangrijkste elementen van Principes van financieel management zijn:* Verschillende leerdoelen die in elke hoofdstukopening worden gedefinieerd.* Het onderdeel 'Waarom dit hoofdstuk van belang is', waarin een verband wordt gelegd tussen financieel management en andere disciplines, zoals marketing en management.* Voorbeelden die de besproken theorie, instrumenten en technieken expliciet relateren aan persoonlijke financiën.* In elke paragraaf vragen, belangrijke begrippen en vergelijkingen om de studenten te begeleiden bij een beter begrip van zowel de theorie als de praktijk.* Vier deelcases waarin de student de financiële methoden en technieken praktisch kan toepassen, zelfstudievragen en vraagstukken. Principes van financieel management is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs. Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl is veel aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals de digitale versie van het boek, cases, oefenvragen en uitwerkingen. Docenten vinden er een docentenhandleiding met uitwerkingen van de cases. Lawrence J. Gitman is emeritus hoogleraar Finance aan de San Diego State University. Hij heeft meer dan vijftig artikelen in wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan en verschillende studieboeken gepubliceerd over bedrijfsfinancieringen, investeren, persoonlijke financiën en ondernemen.Chad J. Zutter is universitair hoofddocent Finance aan de University of Pittsburgh. Zijn onderzoek dient vaak als basis voor journalistieke bijdragen in gezaghebbende tijdschriften als The Economist en CFO Magazine. Hij heeft voor zijn werk als docent en zijn publicaties meerdere prijzen gewonnen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.