Psychiatrie, een inleiding, 8e herziene editie met XTRA toegangscode

Auteur Jeffrey S. Nevid , Spencer A. Rathus en Beverly Greene Vertaler Erik Hoencamp
Psychiatrie, een inleiding, 8e herziene editie met XTRA toegangscode

Tweedehands 40,-

1 advertentie

N Vanhorenbeke

Geplaatst op 18 Juni 2021
Prijs inclusief verzendkosten

Product informatie

 • ISBN 9789043034661
 • ISBN 10 9043034665
 • Druk 8
 • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Psychiatrie, een inleiding behandelt sterk uiteenlopende psychische stoornissen, zoals depressie, schizofrenie, anorexia, autisme, paniekstoornis, dementie en ADHD. Op heldere wijze wordt een beeld geschetst van de psychiatrie en haar onderzoeksgebied. Hierbij staan vragen centraal als: Wat is afwijkend gedrag? Hoe ontstaat het? Wat zijn de gevolgen en hoe is het te behandelen?Aan de hand van het DSM-classificatiesysteem behandelt dit boek verschillende vormen van afwijkend gedrag. Er is niet alleen aandacht voor de symptomen, oorzaken en behandelmethoden van psychische stoornissen, maar ook voor de ervaringen van de mensen die aan deze stoornissen lijden en de gevolgen die ze daarvan ondervinden. De vele klinische voorbeelden en persoonlijke verhalen van patiënten maken de menselijke ... kant van de psychiatrie zichtbaar. Verschillen in inzicht tussen vakgenoten nodigen studenten uit om kritisch na te denken over uiteenlopende psychiatrische kwesties.Deze achtste herziene editie is bijgewerkt volgens de vijfde uitgave van de DSM. Hij bevat daarnaast onder meer honderden literatuurverwijzingen naar het recentste onderzoek in de psychiatrie, bijvoorbeeld op neurowetenschappelijk gebied, maar ook literatuur over de gevolgen van de veranderende rollen van de patiënt (richting ervaringsdeskundige) en de behandelaar (die moet leren omgaan met mondige patiënten en e-health).Bij dit boek wordt op www.pearsonxtra.nl veel aanvullend studie- en lesmateriaal geleverd, zoals video\'s waarin mensen met een stoornis persoonlijk aan het woord komen, oefenvragen, relevante weblinks en een begrippentrainer. Voor docenten zijn per hoofdstuk extra vragen beschikbaar.Dit boek is bij uitstek geschikt voor de aan de geestelijke gezondheidszorg gerelateerde hboen wo-opleidingen.Jeffrey S. Nevid, Spencer A. Rathus en Beverly Greene zijn verbonden aan verschillende Amerikaanse universiteiten en hebben veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie en psychiatrie. Verantwoordelijk voor de Nederlandstalige bewerking zijn Erik Hoencamp enJudith Haffmans, beiden werkzaam bij de Parnassiagroep en de Universiteit Leiden.Josine van Loon is psycholoog en is als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

N Vanhorenbeke

Meer advertenties3
 • Druk 8 HERZIENE DRUK
 • Conditie NIEUW IN VERPAKKING
 • Geplaatst op 18 Juni 2021
nog nieuw in verpakking, dus splinternieuw

40,-

Inclusief verzendkosten

Bespaar 35% 21,95

Nieuwprijs 61,95

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.