Groepsdynamica 10e editie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789043095181
  • ISBN 10 9043095184
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Groepsdynamica, theorie en vaardigheden is een grondige inleiding in de theorie van en het onderzoek naar de groepsdynamica. Belangrijke succesfactor van dit boek is de grote aandacht voor de praktijk. Het boek begint met het uitleggen van het begrip groepen en groepsdynamica en behandelt vervolgens groepsprocessen, en het zijn van een onderdeel van een groep. Het gaat daarna echter ook een stap verder en verdiept zich in het hebben van een sturende rol in een groep (leiderschap, macht en besluitvorming, etc.). Het actuele onderwerp diversiteit wordt in een apart hoofdstuk behandeld. Met behulp van individuele en groepsoefeningen wordt de behandelde theorie in de praktijk gebracht. Daarnaast worden studenten aan de hand van diagnostische oefeningen uitgedaagd hun eigen groepsgedrag te bestuderen. ... Zo leren zij niet alleen de theorie, maar zien zij de werking van groepsdynamica ook in een praktijksituatie. Tegelijkertijd doen zij kennis op over hun eigen rol in groepsprocessen. Het boek heeft een algemene invalshoek. Twee specialistische verdiepingshoofdstukken over groepsdynamica in het onderwijs en in therapeutische situaties kunnen worden gedownload op de begeleidende website. NieuwIn deze tiende editie zijn er nieuwe actuele Nederlandse praktijkcases toegevoegd. Waaronder een case over Gouda Oost, die recentelijk veel in het nieuws is geweest. Elke hoofdstuk opent in deze editie met een praktijkcase. Daarnaast is de bijbehorende website uitgebreid met interactieve meerkeuze vragen, extra hoofdstukken en links naar YouTube filmpjes met video-opdrachten. DoelgroepGroepsdynamica is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs in sociale studierichtingen (MWD, SPH, CMV, TP en lerarenopleidingen). Door de brede opzet van het boek is het bruikbaar gedurende de hele opleiding. Mensen die beroepshalve of vanuit een andere studierichting (bijvoorbeeld HEAO) meer van groepsdynamica willen weten kunnen echter ook goed met dit boek uit de voeten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.