Passend onderwijs door passend onderzoek

Redacteur Frits Harinck en Margreet van Oudheusden
Passend onderwijs door passend onderzoek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789044128536
  • ISBN 10 9044128531
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Over het boek:Voor het vijfde jaar organiseert Hogeschool Windesheim, opleiding Master SEN, het afstudeersymposium: de Vlootschouw. Hier presenteert een selecte groep afgestudeerde studenten het praktijkonderzoek dat men in de eigen school heeft uitgevoerd. En voor de derde keer wordt de Vlootschouw ondersteund door een publicatie, gevuld met dat studentonderzoek, dit boek. Die publicatie is op het symposium gepresenteerd, als congresboek voor de bezoekers. De Vlootschouw is een erkende good practice geworden, zo horen we regelmatig. We hebben een platform geschapen waarop goed studentonderzoek breed gepresenteerd wordt aan ruim driehonderd bezoekers. En de Vlootschouwpublicaties leveren een extra bijdrage aan kenniscirculatie, net als het Master SEN onderzoekstijdschrift Nieuw Meesterschap. ... In dit tijdschrift, opgezet in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool Fontys, is ook een deel van de Vlootschouwonderzoeken verschenen. Het kan altijd nog beter. Maar de Vlootschouw is nu al een goed voorbeeld hoe studentonderzoek kan leiden tot kenniscirculatie en praktijkverbetering. Die praktijkverbetering is ook geïmpliceerd in de titel van dit boek: Passend onderwijs door passend onderzoek!?. Die titel is met enige aarzeling ontstaan. We vinden het samengaan van passend onderwijs en praktijkonderzoek een sterke combinatie. Adaptief onderwijs vraagt om kennis. Op maat gesneden praktijkonderzoek kan daarin voorzien. De omstandigheden zitten echter niet mee. De vernieuwingen die passend onderwijs en praktijkonderzoek voor het onderwijsveld met zich meebrengen, zullen in zwaar weer tot stand moeten komen. Er is weinig geld om deze vernieuwingen te faciliteren. Dat vraagt inventiviteit en inzet van alle betrokkenen en succes valt niet te garanderen. Maar de uitdaging lokt. Dit boek is bestemd voor uiteenlopende doelgroepen: studenten en docenten verbonden aan educatieve master-opleidingen en professionals in het werkveld. Het boek kan dienen als inspiratiebron voor zusteropleidingen. Ook informeert het boek lezers over nieuwe ontwikkelingen, zoals het digitaal pesten of het schoolbreed omgaan met gedragsproblemen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.