Zo werkt het

Auteur R. Van Der Weijden
Zo werkt het

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046901045
  • ISBN 10 9046901041
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Zelfs in tijden waarin de vacatures voor het oprapen liggen, zijn er jongeren die nog nooit een baan hebben gehad. De oorzaak van hun werkloosheid ligt vaak in persoons- en omgevingsgebonden problemen. Met Zo werkt het kunnen studenten van sociale en sociaaljuridische opleidingen zich voorbereiden op het begeleiden van deze jongeren van school naar werk of van school (weer) naar school. Professionals kunnen het boek als steun voor de door hen toegepaste methodiek gebruiken. Na een korte sociologische beschrijving van de doelgroep en zijn problemen wordt een aantal begeleidingsmethoden behandeld. Leidraad hiervoor vormen de competenties die professionals nodig hebben om met deze jongeren te kunnen werken. Aan de orde komen methoden als het opstellen van een cliëntprofiel, coaching en mentoraat. ...Ook wordt in dit boek besproken hoe je methodisch gebruik kunt maken van juridische en beleidsmatige instrumenten en hoe je de relevante juridische en beleidsmatige bronnen kunt vinden. Dit alles wordt verduidelijkt met behulp van casuïstiek. Rianne van der Weijden en Leo Witte zijn beiden als docent werkzaam bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) van de Hogeschool van Amsterdam. Rianne van der Weijden is medeauteur van het boek Recht voor de zorg- en welzijnsprofessional. Leo Witte schreef eerder onder meer het handboek Methodisch werken in de sociaaljuridische hulp- en dienstverlening.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.