De nieuwe multinationals

Auteur Antoine van Agtmael
De nieuwe multinationals

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789047000259
  • ISBN 10 9047000250
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

BUSINESS BIBLIOTHEEKCorus, het Nederlands/Engelse staalbedrijf, werd overgenomen door het Indiase Tata. Wie had er ooit eerder van deze gigant gehoord? En staan ons nog meer van dergelijke overnames te wachten?Antoine van Agtmael, expert op het gebied van emerging markets, beschrijft in zijn nieuwe boek de multinationals die binnen niet al te lange tijd de machtsbalans op de wereldmarkt zullen verschuiven.Deze multinationals komen niet uit Amerika of Europa, maar voornamelijk uit landen met opkomende economie zoals Brazili Mexico, Korea, India en China. De grote namen zijn Haier, Yue Yuen, Embraer, Infosys - en nog vele andere die ons onbekend in de oren klinken.Met zijn unieke kennis van (investeringen in) opkomende economie onthult Van Agtmael wat dit voor bedrijven zijn, en hij analyseert ... hoe ze strategisch opereren, kunnen groeien, de top bereiken en hun westerse concurrenten uit de markt drukken. Maar tegelijk laat hij zien hoe westerse bedrijven hiervan kunnen leren en zich teweer kunnen stellen.Als we met onze Samsung-gsm in de hand uit een Braziliaanse Embraer-jet stappen op onze Nike-schoenen gefabriceerd door Yue Yuen in China, zijn we de verpersoonlijking van de ' Emerging Markets Century', die van Agtmael in zijn boek zo briljant analyseert en inspiratievol beschrijft. - Christiaan W. van Boetzelaer, voormalig voorzitter MeesPierson en bestuurder Fortis BankSlechts weinigen kunnen beweren dat ze een nieuwe investeringscategorie hebben ingevoerd; Van Agtmael is zo iemand. Je moet zijn voorspelling dat deze bedrijven de nieuwe wereldleiders worden wel serieus nemen. - Financial TimesAntoine van Agtmael is geboren en getogen in Nederland en vervulde na de middelbare school zijn dienstplicht bij de Militaire Inlichtingendienst, waar hij Russisch leerde. Tijdens zijn studie liep hij college bij professor Jan Tinbergen, die hem stimuleerde om naar Yale te gaan.Van Agtmael is oprichter en chief investment officer van Emerging Markets Management L.L.C., een van de eerste en meest prominente investeringsbedrijven gespecialiseerd in opkomende markten. Zijn bedrijf belegt 20 miljard dollar voor institutionele beleggers, waaronder een aantal Nederlandse pensioenfondsen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.