Woordenboek van de Limburgse dialecten III 2 Het huiselijk leven / 3 Etenen drinken

Auteur H.H.A. van de Wijngaard
Woordenboek van de Limburgse dialecten III 2 Het huiselijk leven / 3 Etenen drinken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789051792010
  • ISBN 10 9051792018
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In deze aflevering van de Algemene Woordenschat van het Woordenboek van de Limburgse Dialecten (WLD) worden de Limburgse benamingen rond het thema eten en drinken gepresenteerd. De aflevering vormt de tweede in een reeks van drie, waarin het huiselijk leven in al zijn facetten wordt behandeld. Eerder verscheen in deze sectie al een aflevering over het thema de woning (WLD III, 2.1); de derde aflevering - rond het familieleven (WLD III, 2.2) - verschijnt binnenkort. In rond 400 lemmata zijn de Limburgse dialectwoorden vastgelegd voor vlees en vleesproducten, vis en visproducten, graan en deegproducten, zuivelproducten, smaakmiddelen zoals suiker, zout, azijn en mosterd, het bereiden van voedsel, benamingen voor verschillende gerechten en maaltijden, snoep en zoet broodbeleg, dranken met en zonder ... alcohol en tabakswaren. Limburgse streekgerechten zoals preskop, rommedoe en nonnevotte worden daarbij uiteraard niet vergeten. Van een aantal gerechten wordt ook de bereiding beschreven en worden de ingrediënten genoemd die daarvoor noodzakelijk zijn. Bij 119 begrippen is een taalkaart opgenomen waarin de verspreiding van de dialectbenamingen wordt gevisualiseerd. De exacte fonetische en geografische documentatie van alle in deze aflevering behandelde dialectwoorden is vastgelegd in een databestand, dat op de website van het WLD te raadplegen is: www.ru.nl/dialect/wld. De aflevering wordt afgesloten met een ruim 10.000 trefwoorden omvattend alfabetisch register.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.