Gezondheidszorg en cultuur

Gezondheidszorg en cultuur

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

 • ISBN 9789053837962
 • ISBN 10 9053837965
 • Druk 1

  Samenvatting

  De gevarieerde bevolkingsopbouw in Nederland geeft aanleiding tot misverstanden en zorgt voor een andere vraag in de gezondheidszorg. Mensen die in de zorg gaan werken, moeten beter op hun taak zijn voorbereid. Ter ondersteuning van dat onderwijs is er behoefte aan een leerboek. Een receptenboek voor hoe werkers in de zorg om moeten gaan met mensen met verschillende nationaliteiten is zinloos en ook ongewenst. Er zijn geen typische Marokkanen. Er zijn geen typische Turken. Er zijn geen typische Somaliërs. Er is een aantal algemene principes van belang bij de omgang tussen hulpverleners en allochtone patiënten. Wat er gebeurt tussen de allochtone patiënt en de werkers in de Nederlandse zorg wordt niet in de eerste plaats bepaald door een verschil in cultuur. Het grootste deel van de patiënten is ...zeer vertrouwd met de Nederlandse cultuur. Ze wonen hier al jaren en kennen de weg, maar hebben te maken met specifieke hindernissen op hun toegang tot de zorg, die autochtone patiënten veel minder ondervinden. Een deel van de problemen veroorzaakt door die hindernissen heeft meer te maken met het feit dat ze migranten zijn en dat wordt vervolgens vaak ten onrechte geschoven op 'verschillen in cultuur'.
  In dit boek komen onder andere aan de orde: Wat is een cultuur? Verschillende medische verklaringsmodellen. De rol van migratie. Discriminatie, en insluiting en uitsluiting van bepaalde groepen patiënten. Communicatie tussen mensen met verschillende culturele achtergrond. Daarnaast wordt een aantal werksituaties nader besproken. De huisarts en de allochtone patiënten. De apotheker en allochtone patiënten. De psychiater en allochtone patiënten. De sociaal geneeskundige en allochtone patiënten.

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.