Publicatie van het Schoordijk Instituut Een nieuw profiel van de grondrechten

Auteur F. Vlemminx
Publicatie van het Schoordijk Instituut Een nieuw profiel van de grondrechten

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789054541707
  • ISBN 10 9054541709
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek behandelt de verschillende prestatieplichten die voortvloeien uit de mensenrechten in het EVRM, het IVBPR en het IVESCR en de grondrechten in de Grondwet. Het traditionele onderscheid tussen enerzijds klassieke grondrechten en burgerlijke en politieke mensenrechten en anderzijds sociale grondrechten en economische, sociale en culturele mensenrechten wordt vervangen door een algemeen kader, ontleend aan de zogenaamde typologie van verplichtingen. Deze typologie laat zien hoezeer onthoudings- en prestatieplichten met elkaar verweven zijn. Ze maakt binnen de prestatieplichten onderscheid tussen de verzekerings- en de beleidsplicht. Bij de verzekeringsplicht dient de overheid op korte termijn een prestatie te leveren waarbij haar een beperkte beleidsvrijheid wordt gelaten. Een rechter ... kan de naleving van deze plicht controleren. Bij de beleidsplicht gaat het om een proces van geleidelijke verwezenlijking en valt er voor de rechter weinig te toetsen. Het boek bespreekt de verschillende vormen van verzekeringsplichten die bij beide categorieën grond- en mensenrechten aan de orde zijn. Ook de onthoudingsplicht komt uitvoerig aan bod. De verzekeringsplicht blijkt een brug te slaan tussen de onthoudings- en de beleidsplicht. In een apart hoofdstuk wordt voorts vanuit de typologie van verplichtingen aandacht besteed aan de rechtstreekse werking van de mensenrechten. Dit boek is bruikbaar in het basisdoctoraal en in keuzevakken in de sfeer van grond- en mensenrechten. Het geeft een uitgebreide bespreking van de recente jurisprudentie van het Europese Hof voor de rechten van de mens en biedt de rechtspraktijk een begrippenkader met voldoende oriëntatiepunten om een prestatieplicht te kwalificeren en met enige precisie uitspraken te doen over mogelijke rechtstreekse werking en bijbehorende wijze van toetsing door de rechter.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.