Sportbeleid in internationaal vergelijkend perspectief

Auteur H. Westerbeek
Sportbeleid in internationaal vergelijkend perspectief

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789054720188
  • ISBN 10 9054720182
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Sportbeleid in internationaal vergelijkend perspectiefHans Westerbeek - Met bijdragen van onder anderen Jan Rijpstra, Pieter Verhoogt & Aaron Smith Voor de overheid is sport een belangrijk middel om haar politieke, economische, sociale en culturele macht te bevorderen. Sport heeft echter ook nog een andere eigenschap, die als een magneet werkt voor overheden van allerlei pluimage. Het brengt veel geld in het laatje en is een snelgroeiende bedrijfstak, die drie procent van de wereldhandel voor zijn rekening neemt en waarvan veel werkgelegenheid te verwachten is. Logisch dat de overheid iets te zeggen wil hebben over de wijze waarop dit geld wordt besteed. Hans Westerbeek bespreekt hoe overheden over de hele wereld omgaan met bepaalde vormen van sportbeoefening en -beleving. Naast een uitgebreide ... schets van de positie van sport in de mondiale markt, bespreekt hij hoe en waarom de overheid de functie en betekenis van sport voor een samenleving beïnvloedt. Vervolgens komt aan bod wat beleidsvorming in de sport inhoudt in de context van een bepaald type maatschappij en/of ideologie. Van enkele landen worden de dominante politieke systemen en hun invloed op de sportsystemen aldaar (nu en in het verleden) belicht. Pieter Verhoogt (sporteconomisch adviesbureau Sport2B) behandelt de commerciële sport in de Verenigde Staten, Europa en Australië. In die markt worden immers grote hoeveelheden middelen geïnvesteerd en de belangrijkste beslissingen genomen met betrekking tot de massaconsumptie van sport. Daarnaast vormt het de context waarin zittende overheden beslissingen (moeten) nemen. Jan Rijpstra (oud-Tweede Kamerlid en momenteel burgemeester van Tynaarlo) zet in vogelvlucht de geschiedenis van de sport en het sportbeleid in Nederland uiteen. Ditzelfde doet Westerbeek voor Australië. Het laatste hoofdstuk informeert u uitgebreid over wat er momenteel op sportbeleidsgebied gebeurt in Nederland en Australië. Het biedt een enorme rijkdom aan inzichten en meningen van meer dan twintig seniormanagers uit de Nederlandse sport- en beleidswereld, die u zal inspireren om op unieke wijze zelf verder te denken over het hoe, waarom en wanneer van sportbeleid.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.