Coachen Reeks Emotiecoachen in de wedstrijdsport

Auteur Bert De Cuyper en B. De Cuyper
Coachen Reeks Emotiecoachen in de wedstrijdsport

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789054721376
  • ISBN 10 9054721375
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

¿Op het veld slaagt ze er nu in om haar emoties te uiten. Vroeger deed ze dat niet. Toen hield ze zich altijd sterk, omdat ze dacht dat dat moest. Maar dat maakt je juist zwak.¿ coach Carlos Rodríguez over Justine Henin ¿Als ik voor minder belangrijke wedstrijden niet zo gespannen was, probeerde ik die zenuwen toch op te zoeken. Dan ging ik expres horrorscenario¿s bedenken om mezelf te waarschuwen en ging ik de warming-up veel fanatieker doen om dat lijf klaar te stomen.¿ Ellen van Langen in De kunst van het winnen Sport en emotie vormen een onafscheidelijk koppel. Door wedstrijdsporters, hun begeleiders en hun thuisfront, worden deze emoties beleefd als te duchten fenomenen, aangezien ze tot een ernstig prestatieverval (of daling van het prestatieniveau) kunnen leiden. Aan de andere kant ...is er de ervaring dat emoties de motor kunnen zijn voor schitterende prestaties. Een topprestatie wordt verklaard als gestuwd door een emotie die nu eens woede dan weer plezier kan zijn. En de zaken worden nog ingewikkelder als blijkt dat angst de ene sporter verlamt, terwijl het een andere atleet in een ideale prestatietoestand kan brengen. Om te zwijgen over de verschillen tussen sporttakken en de verschillende context waarin moet worden gepresteerd. Het loont dus de moeite om emoties te bekijken vanuit een sportpsychologisch perspectief. In deel 1 worden de startknoppen van emoties bekeken, evenals de rechtstreekse gevolgen voor de aandacht, de denkprocessen, de motivatie en de gedragingen van de sporter. Ook de effecten op omstanders, scheidsrechters, teamgenoten en tegenstanders worden op een rij gezet. Deel 2 behandelt de verschillende manieren om emoties te sturen. Zowel lichamelijke als cognitieve en gedragsmatige methoden van emotiemanagement worden toegelicht in hun bruikbaarheid binnen de wedstrijdsport. In deel 3 worden de krijtlijnen uitgetekend voor een begeleide zelfsturing bij het omgaan met angst. Een geïndividualiseerde aanpak, waarbij de inbreng van de trainer/coach en het thuisfront onmisbaar is, staat hierbij centraal. Bert De Cuyper is als docent sportpsychologie verbonden aan de Afdeling Humane Kinesiologie van de K.U.Leuven. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie (VVSP).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.