Aan de slag met kinderboeken

Aan de slag met kinderboeken

Tweedehands 9,-

1 advertentie

Juf Rianne

Geplaatst op 14 Juni 2021
Prijs exclusief verzendkosten

Product informatie

 • ISBN 9789054832652
 • ISBN 10 9054832657
 • Druk 1

  Samenvatting

  Het lezen van boeken door kinderen krijgt meer en meer concurrentie van de televisie, de video en de computer. Dat het een uiterst belangrijke vaardigheid is in onze maatschappij, is een vanzelfsprekend gegeven. Daarom ligt in het leren lezen een taak voor ouders, bibliotheken en het onderwijs. Kinderen worden lezer als ze er plezier in hebben, als ze er beter van worden en als ze bijvoorbeeld zien dat je lezend dingen kunt beleven die je van je levensdagen niet zelf kunt meemaken.
  Hoe kinderen van de basisschool tot lezen gestimuleerd kunnen worden en hoe ze tot lezers gemaakt kunnen worden, zijn vragen waarop in Aan de slag met kinderboeken antwoord wordt gegeven. Dit programma leesbevordering voor pabostudenten is gericht op de praktijk van de basisschool en geeft informatie en handige ... tips voor lessen. Het is zelfstandig te gebruiken, maar de docent kan er ook delen uit halen en deze integreren in zijn of haar programma Nederlands op de pabo.
  In het boek worden concrete en herkenbare situaties uit de praktijk van de basisschool geschetst waarin de leesbevordering een rol speelt en worden verschillende aspecten van leesbevordering aan de orde gesteld. Daarin meer over genres als prentenboeken, verhalende boeken, informatieve boeken en kinderpoëzie. Verder wordt ingegaan op de functie van jeugdliteratuur bij andere vakken en het belang van het inrichten van een goede leesomgeving. Hoe kun je kinderboeken als volwassene beoordelen en hoe beoordelen kinderen zelf hun boeken? En wat als kinderen niet van lezen houden of er niet zo goed in zijn? Ten slotte worden behandeld leesfasen en leesniveaus, leesvormen in het leesonderwijs en de functie van de leescoördinator.
  Bij de verschillende onderdelen zijn 22 lessuggesties opgenomen met creatieve ideeën voor lessen op de praktijkschool en de werkplek waar de pabostudent uiteindelijk terechtkomt

  Tweedehands studieboeken

  Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

  Juf Rianne

  Meer advertenties11
  • Groningen
  • Druk 1E
  • Conditie ZO GOED ALS NIEUW
  • Geplaatst op 14 Juni 2021

  9,-

  Exclusief verzendkosten

  Bespaar 39% 5,75

  Nieuwprijs 14,75

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.