Van tulpenbol tot rommelhypotheek De financiële crisis in historisch perspectief

Redacteur Hans Stegeman , Marius van Nieuwkerk en Cherelt Koetze
Van tulpenbol tot rommelhypotheek De financiële crisis in historisch perspectief

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789055162673
  • ISBN 10 9055162671
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De financiële crisis in historisch perspectief Anno 2010 zitten we nog middenin de zwaarste financiële en economische crisis sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Een goede aanleiding om financiële crises door de eeuwen heen op een rijtje te zetten. In totaal komen tien financiële crises in dit boek op een toegankelijke wijze aan bod. Spraakmakende crises, zoals de Tulpenmanie (1634-1637), de windhandelcrises van 1720, de oktoberkrach van 1987 en niet te vergeten de crash van 1929 worden door verschillende auteurs uit de doeken gedaan. En vanzelfsprekend ontbreekt ook een uitgebreide beschouwing over de huidige financiële crisis vanuit een historisch perspectief niet. De auteurs Tien auteurs, met ieder hun eigen expertise in de financiële sector, hebben op praktische wijze de tien belan ...grijkste bubbels in de geschiedenis in kaart gebracht. * De Tulpenmanie door L. Mackenzie * Mississippi-bubbel door M. van Winden * De South Sea-bubbel door M. van Winden * De windhandel van 1720 in Nederland door Ch. Kroeze * De crash van 1929 door M. Kemna * De Cornfeld-bubbel door B. Slot * De oktoberkrach van 1987 door F. Beutinck * De Japanse vastgoedbubbel door drs. G. Hettinga * De zeep.com door M.Bouma * De financiële crisis 2007/2008 door H. Stegeman Waarom dit boek? Crises zijn schijnbaar onvermijdelijk. Daar draagt onze menselijke hebzucht zeker aan bij. Dit maakt dat we er bijna 400 jaar na de Tulpenmanie nog niet in zijn geslaagd excessen te vermijden. Toch weten we op grond van het verleden wel steeds meer over de oorzaken en remedies. En zeker in deze tijd lijkt het erop dat de lessen van de jaren dertig in de praktijk worden gebracht. Een goede reden om ons verder in de geschiedenis van financiële crises te verdiepen. Dit boek levert daarin een zeer waardevolle bijdrage.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.