Johan Conrad Greive (1837-1891)

Auteur Jan Greive
Johan Conrad Greive (1837-1891)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789055941704
  • ISBN 10 9055941700
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Amsterdamse schilder Johan Conrad Greive jr. (1837-1891) beschikte over een groot tekentalent dat al vroeg werd onderkend. Hij kreeg onderricht van zijn oom, de kunstenaar Petrus Franciscus Greive, die over een schildersatelier beschikte op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Later krijgt hij ook onderwijs van de schilder Cornelis Springer. In diens atelier bekwaamt hij zich onder meer in de etstechniek. Veel van zijn onderwerpen vond Greive in Amsterdam. Zijn stads- en riviergezichten, tekeningen en schilderijen van schepen worden ook nu nog onder kenners hoog gewaardeerd vanwege de realistische weergave en detaillering. Greive vond ook onderwerpen buiten de hoofdstad. Hij reisde door Nederland, Frankrijk en Duitsland, en maakte zelfs een voor die tijd ongebruikelijke reis naar ... IJsland. In opdracht van kunsthandel Buffa & Zonen maakte hij een reeks litho's van het eiland Java op basis van de tekeningen, aquarellen en schilderijen van Abraham Salm. Hoewel Greive nooit Nederlands-Indië bezocht, varieerden de loftuitingen aan zijn adres van 'adembenemend meesterlijke techniek' tot 'absoluut voortreffelijk', 'hoogtepunt in weergave' en 'briljant kleurgebruik'. Coen Greive werd door de ziekte van zijn vader, al op jonge leeftijd gedwongen om het gezin financieel bij te staan. Als tekenaar wist hij de kost te verdienen met een reeks illustraties voor boeken en populaire tijdschriften als De Gids en Eigen Haard. Van zijn voornaamste opdrachtgever, Kunsthandel Buffa & Zonen, kreeg hij met regelmaat opdrachten tot het vervaardigen van prenten en tekeningen. Zijn schilderijen en aquarellen vonden makkelijk hun weg naar bekende verzamelaars. Ook binnen de Amsterdamse kunstwereld van zijn tijd was Coen Greive geen onbekende. Hij bekleedde verschillende bestuursfuncties bij Arti et Amicitiae. Tevens was hij werkend lid bij Felix Meritis. Tijdens zijn leven werd hij verscheidene malen onderscheiden. Coen Greive, die zijn werken signeerde met Johan Conrad Greive jr,, was een begenadigd tekenaar, graficus, aquarellist en schilder. In zijn werk zijn hier en daar invloeden van de impressionisten en de schilders van de Haagse School waar te nemen. Toch verbeeldt hij wat hij ziet op natuurgetrouwe en exacte wijze. Greive is daarom in de eerste plaats een realist 'pur sang' en een hardwerkende, voortreffelijk vakman.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.