De toekomst van de liefde

Auteur Adjiedj Bakas Redacteur Minne Buwalda
De toekomst van de liefde

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789055947003
  • ISBN 10 9055947008
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Tot 1850 stierf je gemiddeld op je 40ste en kon je dus zo¿n 20 jaar met een geliefde samen zijn. Nu worden we 90, straks 120 en wordt het de vraag of je het 80 à 100 jaar met dezelfde partner volhoudt. Het hebben van meerdere monogame relaties na elkaar, ligt dan voor de hand. In de 21ste eeuw maken we als individu meer mee dan ooit tevoren en ontmoeten we meer mensen dan voorheen. Verlokkingen en verleidingen zijn daarmee ook groter dan ooit. De liefde, en dan met name het huwelijk, had vroeger ook zakelijke componenten: kinderen vormden een goede pensioenvoorziening. Nu spelen kinderen een heel andere rol en wordt er bewust gekozen voor nageslacht ¿ of voor geen nageslacht natuurlijk. Liefde krijgt een nadere relatie tot werk, want mensen willen vaker ... een work-life-balance die hun liefdesleven niet in de weg staat. Technologie en globalisering beïnvloeden de liefde meer en meer, denk alleen maar aan de invloed van internet en straks van robots, die betere minnaars dan mensen zouden kunnen worden...en die bovendien geen alimentatie verlangen bij scheiding. Globalisering leidt tot meer internationale liefdesrelaties, wat weer leidt tot ¿zebraparen¿. Senioren worden weer verliefd op latere leeftijd. Ze gaan vaker scheiden en zoeken nieuwe liefdes op. Meervoudige relaties zijn straks geen uitzondering meer, een trend die ook wel ¿Surinamisering van de liefde¿ wordt genoemd. De scheiding tussen homo¿s en hetero¿s vervaagt, de liefde biseksualiseert. Dat betekent dat er meer homoseks voorkomt, maar minder homoseksualiteit. Huisdier of robot zullen voor velen straks menselijke liefde vervangen. Onder jongeren nemen jeugdverliefdheden sterk af en komt vrijblijvende seks met vrienden op: ¿less dating, more hooking up¿ wordt de trend onder de jeugd volgens de New York Times. We gaan steeds verder met het ¿opleuken¿ van onszelf middels cosmetica en plastische chirurgie. We gaan op andere manieren op zoek naar geliefden, en internet neemt een steeds belangrijkere plek in op de liefdesmarkt. Vervaging gaat daar hand in hand met verdere segmentatie. Er zijn al aparte datingsites voor ¿mooie mensen¿. Of voor blanken die zwarte partners zoeken, of andersom. Je kunt straks moeilijker vreemdgaan omdat al je gangen digitaal te volgen zijn. We krijgen de komende jaren te maken met het einde van privacy. Nu al noemt 1 op de 4 Nederlanders zich eenzaam en velen bezoeken de fysiotherapeut omdat ze niet meer aangeraakt worden. Of ze vragen thuiszorg omdat ze iemand willen om mee te praten. Door alle maatschappelijke en technologische ontwikkelingen wordt liefde in de 21ste eeuw gevarieerder en kleurrijker dan ooit. Oude en nieuwe vormen van intimiteit vermengen zich. Passie blijft evenwel het hart van de liefde. Hoe dat er allemaal uit gaan zien? Lees dit prikkelende nieuwe boek van trendwatcher Adjiedj Bakas.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.