De verzameling van thematisch geordende leerredes, Deel 3: Het Deel der geledingen (Khandha-Vagga)

Auteur Jan de Breet en Rob Janssen
De verzameling van thematisch geordende leerredes, Deel 3: Het Deel der geledingen (Khandha-Vagga)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789056702311
  • ISBN 10 9056702319
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek bevat een integrale vertaling van het derde Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling (nikaya) van de Sutta-Pitaka: de 'mand' (pitaka) van leerredes (sutta's) die aan de historische Boeddha en zijn belangrijkste leerlingen worden toegeschreven. Deze verzameling maakt deel uit van de Pali-Canon en vormt samen met de Vinaya-Pitaka (de 'mand' van de orderegels) en de Abhidhamma-Pitaka (de 'mand' met scholastieke teksten) het corpus van gewijde geschriften van de Theravada. Deze Pali-Canon of Tipitaka ('drie manden') bevat de oudste bewaard gebleven geschriften van de boeddhistische ... traditie. De Samyutta-Nikaya bevat 2904 sutta's, verdeeld over uit 56 boeken (samyutta's) die elk een bepaald thema behandelen. In de vele, vaak zeer korte sutta's van de Samyutta-Nikaya, worden de radicale inzichten van de Boeddha in de menselijke natuur naar voren gebracht en wordt zijn unieke weg naar geestelijke bevrijding uit het lijden in deze wereld getoond. In dit derde Deel, het Khandha-Vagga, 'Het Deel der geledingen', zijn 13 boeken opgenomen. De rode draad door dit Deel wordt gevormd door de 'vijf geledingen van de persoonlijkheid' (pañca khandha). Het eerste en langste boek is hier geheel aan gewijd. Ook drie kleinere boeken (23, 24 en 33) zijn er aan gewijd. In de andere negen boeken worden vier thema's aan de orde gesteld: de tien manieren om zintuiglijke ervaringen te beschrijven, de negen meditatiestadia, karma en de vaardigheden die nodig zijn voor het bereiken van concentratie. In boek 28 en 33 leren we ook iets over de persoonlijkheid van twee belangrijke leerlingen van de Boeddha, namelijk Sariputta en Vacchagotta.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.