Externe verslaggeving in theorie en praktijk 1

Redacteur J. Klaassen , M.N. Hoogendoorn en F. Krens
Externe verslaggeving in theorie en praktijk 1

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059019577
  • ISBN 10 9059019571
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit tweedelige standaardwerk worden de vraagstukken van externe verslaggeving van bedrijven en organisaties diepgaand behandeld. Meer dan zestig toonaangevende deskundigen hebben aan dit boek een bijdrage geleverd. Deze uitgave heeft na drie drukken een vaste plaats verworven in de universitaire onderwijsprogramma\'s (zowel in doctorale bedrijfseconomische studie als in de postdoctorale accountants- en controllersopleiding). Ook in het bedrijfsleven blijkt de uitgave een behoefte te voorzien. Vooral voor financieel directeuren, controllers, accountants, beleggingsanalisten en kredietbeoordelaars is dit boek een actueel naslagwerk. In de 59 hoofdstukken van dit boek komen vrijwel alle relevante onderdelen van de externe verslaggeving aan de orde. Daarbij wordt diepgaand aandacht besteed ... aan theorievorming en algemene grondslagen, aan nationale en internationale wet- en regelgeving en toezicht, aan de diverse posten van de balans en winst-en-verliesrekening, aan actuele capita selecta zoals fusie en overname, vreemde valuta, financiële instrumenten, personeelsoptieregelingen, leasing, milieukosten, en het kasstroomoverzicht en aan verslaggevingsvraagstukken van organisteis met bijzonder kenmerken. Voorbeelden van organisaties die worden besproken zijn banken, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsinstellingen, pensioenfondsen, coöperaties, agrarische bedrijven, fondsenwervende instellingen, zorginstellingen, woningcorporaties en overheidsorganisaties. In de meeste hoofdstukken worden de vraagstukken primair vanuit een bedrijfseconomische invalshoek benaderd. Daarbij zijn de International Financial Reporting Standards (IFRS) als uitgangspunt genomen. De IFRS worden besproken in een Nederlandse context, en waar relevant zijn specifieke Nederlandse opvattingen of afwijkingen, zoals bijvoorbeeld neergelegd in de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving, aangegeven. Ook wordt zoveel mogelijk ingegaan op de Nederlandse praktijk ter zake.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.