Nieuwe introductie in het recht

Auteur Janssen en Lydia Janssen
Nieuwe introductie in het recht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059312166
  • ISBN 10 9059312163
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nieuwe introductie in het recht maakt de lezer vertrouwd met het verschijnsel recht. Na bestudering van het boek kan de lezer maatschappelijke verschijnselen juridisch benoemen, de verschillende rechtsgebieden herkennen en een aantal uitgangspunten binnen ieder rechtsgebied toepassen. Bij het schrijven van het boek is veel aandacht besteed aan toegankelijk taalgebruik en aan heldere voorbeelden zodat de lezer zich de stof grotendeels door zelfstudie eigen kan maken. Na het algemene inleidende deel worden in het tweede deel van het boek de hoofdlijnen van het publiekrecht beschreven. Het derde deel biedt een schets van het privaatrecht en ten slotte volgt een deel over de betekenis van het internationaal recht voor ons nationaal recht. De leerstof is zo geschreven dat de verschillende onderdelen ... ook in een andere volgorde kunnen worden bestudeerd. De opdrachten waarmee ieder hoofdstuk wordt afgesloten stellen de lezer in staat zich de aangeboden leerstof op toepassingsniveau eigen te maken. Het boek sluit af met een deel waarin de juridische vaardigheden centraal staan. Hierin kan de lezer uitgebreid oefenen met het lezen van wetteksten, het lezen en interpreteren van rechterlijke uitspraken, het opstellen van een eenvoudig bezwaarschrift en het oplossen van juridische casus. Het boek kan echter ook gebruikt worden zonder deze vaardighedencomponent.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.