Cijfers in het nieuws

Auteur Rinke Berkenbosch en Willem Koetsenruijter
Cijfers in het nieuws

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059316935
  • ISBN 10 9059316932
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Cijfers zijn nieuws: aantallen doden, de beursindex, het percentage echtscheidingen, de resultaten van een enquête. Het is dus een belangrijke taak van journalisten om die cijfers overzichtelijk te presenteren en waar nodig te verklaren. Schrijven over cijfers is niet moeilijker of gemakkelijker dan schrijven over rechtszaken, gemeentepolitiek of verre reizen. Maar je moet er wel een keer expliciet bij stilstaan. Dit boek gaat over die cijfers in het nieuws: hoe je ze kunt begrijpen en beoordelen en hoe je er vervolgens over kunt schrijven. Het gaat over praktisch rekenwerk, over kritisch naar onderzoek kijken, over enquêtes, tabellen en grafieken. En natuurlijk over de vraag hoe je rekening kunt houden met je publiek bij het maken van nieuws over cijfers. Het laatste hoofdstuk geeft inzicht in de meest voorkomende getallen, waaronder de getallen die worden gebruikt bij lengte en oppervlakte, inhoud en gewicht, beursindexen en aardbevingen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.