Bestuurskunde & politicologie overig Waar is de raad van toezicht? Deel III

Auteur Goos Minderman , Sjors van den Berg , Gerdien Bikker-Trouwborst , Erik van Marle , Paul Simons , Mark Somers en Esther Spetter
Bestuurskunde & politicologie overig Waar is de raad van toezicht? Deel III

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059319974
  • ISBN 10 9059319974
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Er zijn veel publicaties die expliciete ideeën ventileren over de vraag wat goed toezicht is en wat niet. Ook de journalistiek en de politiek geven blijk van grote kennis van zaken zodra het kalf verdronken is. Maar waar is de toezichthouder zelf? Wanneer wordt hij of zij gehoord? Dit boek is een onderzoek naar de visie van een groep toezichthouders, gebaseerd op rondetafelgesprekken over verschillende thema's. De toezichthouders verwoorden niet hun frustratie en ventileren geen negatieve kritiek: zij formuleren met elkaar een ambitieniveau en bouwen constructief aan de professionalisering van hun functie en rol. Met hun ambitieniveau leggen zij de lat exact op die hoogte die zij realiseerbaar en noodzakelijk achten. Dat betekent dat er ook gesproken is over grenzen: waar is de raad niet ...meer voor verantwoordelijk? Wat kan de raad van toezicht niet meer worden aangerekend? Kern van het boek is de Verklaring waarin beknopte kernambities van en voor toezichthouders staan geformuleerd. Geen nieuwe code of norm, maar concrete uitgangspunten waar toezichthouders persoonlijk voor kunnen gaan staan en die ze kunnen waarmaken. Uit een enquête die het Zijlstra Center daarna heeft laten uitvoeren, blijkt een breed draagvlak te bestaan voor deze ambities. De wetenschappelijke relevantie van het boek is gelegen in het entameren en faciliteren van de discussie over het functioneren van het interne toezicht. Behalve de Verklaring en een uitgebreide toelichting op de ambities bevat dit boek een reflectie op de besproken thema's en op de betekenis van de Verklaring. Ook wordt in het boek verantwoording gegeven over het onderzoeksproces. Dit boek is het derde deel in de serie 'Waar is de raad van toezicht?'. Deel I en II verschenen in 2012 en 2013, eveneens bij Boom Lemma uitgevers.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.