Literaire wandelingen Hart van mijn land ik ben terug

Auteur R. Boogaart en E. de Rooij
Literaire wandelingen Hart van mijn land ik ben terug

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059371514
  • ISBN 10 9059371518
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hans Warren (1921-2001) leefde en werkte bijna zijn gehele leven tussen de Westerschelde en de Oosterschelde. Hier schreef hij zijn kritieken voor de krant, ontstonden zijn verzen en hield hij nauwgezet zijn dagboek dij. Drie wanndelingen voeren ons door het Zeeland van Warren. We bezoeken locaties in Borssele, Goes en Middelburg die in zijn poëzie en dagboeken een belangrijke rol spelen. De plek aan de Zeedijk bij Borssele waar ooit zijn geboortehuis stond. Het huisje aan het pijkeswegje bij Goes,waar hij vierenveertig jaar woonde. Net als Warren kijken we naar de vogles in de Deesche Watergang bij kattendijke en in de inlage bij Ellewoutsdijk. En net als hij mijmeren we bij het graf van een Marokkanse soldaat in Kapelle.In de loop van zijn leven zag Warren hoe het Zeeuwse landschap veranderde. ...Op de plek waar hij als kind fossielen zocht en uitkeek naar vogels verrees een kerncentrale. Dat alles vergaart en niets blijft is in Warrens werk een sterke onderstroom. Zijn Zeeland is in de afgelopen eeuw kleiner geworden. Toch zijn er nog altijd plekken waar de dichter had kunnen verzuchten: Hart van mijn land ik been terug.Dit boek bevat nooit eerder gepubliceerde tekeningen en fotos uit Warrens nalatenschap.Ronny Boogaart (1968) en Eric de Rooij (1965) beheren een website over leven en werk van Hans Warren. In 2005 publiceerden zij Duiven op Bouvet: over Boudewijn Büch en Hans Warren, waarvoor ze de Jan Bruijns publieksprijs van het Zeeuws Tijdschrift ontvingen. Het zeehuis dat hem dichter maakte, de vogelparadijzen van zijn jeugd, ze verdwenen ergens in de mist van de vooruitgang. Maar met Ronny Boogaart en Eric de Rooij wandel je erheen. Je ziet het ineens, hoort het, ruikt het bijna, het Zeeland van betere tijden, het landschap van Hans Warren. Mario Molegraaf 'Boogaart en De Rooij [...] zijn gidsen met een buitengewoon grote kennis van leven en werk van de schrijver.' - Ed Schilders in de Volkskrant, 22 juni 2007 'Het valt de auteurs te prijzen dat ze Warrens zelf verkozen kluizenaarsschap hebben weten te breken.' - Frank Provoost in Mare, 14 juni 2007 'Ook in Goes is veel verdwenen. Het weerhoudt Boogaart en De Rooij er niet van om mooie anekdotes te vertellen en gedichten, fragmenten uit de dagboeken en getuigenissen van vrienden aan te halen.' - Rolf Bosboom in PZC, 31 mei 2007

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.